Diploma Voedselveiligheid en Hygiëne voor ORO cliënten

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | 2017 | Juli | Diploma Voedselveiligheid en Hygiëne voor ORO cliënten

Diploma Voedselveiligheid en Hygiëne voor ORO cliënten

Trots en blij. Dat waren de achttien cliënten van ORO die afgelopen vrijdag uit handen van de Deurnese wethouder Marinus Biemans hun diploma Voedselveiligheid & Hygiëne ontvingen. De feestelijke uitreiking vond plaats in Cultuurcentrum Martien van Doorne.

Steeds vaker zijn cliënten van ORO actief in de horeca. De organisatie zelf heeft verschillende eetpunten in de regio waar, samen met medewerkers en vrijwilligers, warme maaltijden en lunches worden aangeboden. In Deurne en Someren wordt daarnaast samengewerkt met het lokale cultuurcentrum, waar ook werkzaamheden in de horeca worden verricht. Vanwege de toename van deze specifieke werkzaamheden ontwikkelde ORO in de afgelopen tijd een eigen cursus, gericht op het werk in de horeca. In zes lessen krijgen de cliënten in kleine groepjes les over wat er allemaal belangrijk is als je in een keuken werkt. Vrijdag werd die lessenserie afgesloten met een diploma-uitreiking.

De cliënten zijn na afloop enthousiast over de cursus. Anita vond de lessen grappig. “En ik heb goed geleerd hoe belangrijk het is dat je je handen wast. En ook hoe je dat moet doen.” Ook Rob, net zoals de andere cursisten gekleed in de gloednieuwe bedrijfskleding, vond het leuk om alles te leren. “Bijvoorbeeld hoe koud de koelkast en de diepvries moeten staan. Dat is heel belangrijk.”
Van Willemien Gijsbers, hospitality coach bij ORO en begeleidster Conny van Laarhoven kregen de cursisten allemaal nog een mooie roos. “Het waren heel enthousiaste en goede cursisten”, vindt Conny. Ze vindt de pilot, want dat was het, meer dan geslaagd. “Dit willen we verder uitrollen binnen ORO”, zegt ze. “We doen steeds meer in de horeca. Onze cliënten werken dan wel onder begeleiding, het is toch belangrijk dat ze zelf ook op de hoogte zijn van het belang van voedselveiligheid en hygiëne.”