In het Laarhuys doen we het samen!

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | 2017 | Juli | In het Laarhuys doen we het samen!

In het Laarhuys doen we het samen!

In het Laarhuys doen we het samen!

Ze wonen er al een paar weken, maar afgelopen vrijdag was het dan eindelijk tijd voor een officieel openingsfeestje. Samen met ouders, familie en andere directbetrokkenen werd het Laarhuys, een woonvorm voor mensen met een beperking uit Laarbeek en omgeving, feestelijk geopend.

De bewoners maakten er vrijdag een mooi feestje van. Compleet met disco en sambaband. En natuurlijk met een gezamenlijke openingsspeech, waarbij alle bewoners in een zinnetje duidelijk maakten waarom het zo leuk is in het Laarhuys. "Papa en mama kunnen makkelijk bij mij op bezoek en ik bij hun", vond een van de bewoners, en een andere zei: "Fijn dat mijn vrienden hier in de buurt wonen." Jesper was daarna een van de bewoners die zijn deur openzette voor iedereen die even wilde kijken. "Iedereen is welkom in mijn mooie appartement. Ik ben er heel erg trots op", glunderde hij.

Prachtige samenwerkingsvorm
Het initiatief voor het Laarhuys werd enkele jaren geleden genomen door een aantal ouders die voor hun kind met een beperking op zoek waren naar een nieuwe woonvorm in de buurt, met een maximale zelfstandigheid en een optimale begeleiding. In het plan Moreeshof, zoals het aanvankelijk werd genoemd, werd in ORO een ideale partner gevonden. Samen met de ouders gaf ORO nagenoeg vanaf de start mede vorm en inhoud aan het initiatief. "We doen het samen", vindt Efka Vilé, wijkmanager van ORO, dat in woningcorporatie woCom en aannemersbedrijf Peter Peters contructief meedenkende partijen vond. "De bewoners, de ouders en wij. Dit is een prachtige samenwerkingsvorm. Niet standaard, maar wel helemaal op maat van zowel de ouders als de bewoners."

Op 3 september wordt in het Laarhuys, dat ligt achter het voormalige gemeentehuis in de kern van Lieshout, een Open Huis gehouden. Een mooie gelegenheid om zelf een kijkje te nemen.