Leef Deurne wordt voortgezet

U bevindt zich hier: Over ORO | Actueel | Nieuws | 2017 | Oktober | Leef Deurne wordt voortgezet

Leef Deurne wordt voortgezet

De samenwerkingspartners van Leef zetten letterlijk hun handtekening

Het sport- en cultuurstimuleringsprogramma Leef! Deurne gaat ook na 2018 verder. Jan Roelofs, Bestuurder van ORO zette hier maandag 2 oktober samen met de andere samenwerkingspartners letterlijk zijn handtekening voor op een doek.

Eigenlijk zou het programma Leef eind 2017 aflopen, maar de partners gemeente Deurne, woningbouwvereniging Bergopwaarts, alle basisscholen, het IVO Deurne, ORO, Zorgboog in Balans, Bijzonder Jeugdwerk Brabant en de Rabobank gaan vijf jaar door. Hiermee blijven er 6,7 fte buurtsportcoaches zich voor sport en cultuur inzetten op school, in dorpen en wijken in, rondom zorgcentra en bij de verenigingen. Leef blijft taken doen zij eerder al deed, zoals pleinspelen op de scholen, de Colorrun tijdens de Koningsspelen, dementerenden in contact brengen met kinderen via muziek, maatjesproject met cliënten van ORO, wijkondersteuning of sportcafés met een thema. De focus verschuift de komende jaren echter meer naar aanjagen en stimuleren. Nieuwe activiteiten zoals de bijeenkomst Cultuuroptimisten waarbij het lokaal cultureel veld bijeen wordt gebracht of het Sportgala straks op 15 december 2017 zijn hier voorbeelden van.

Wat is Leef?
Leef! Deurne bestaat sinds 2014 en zet zich in om inwoners in Deurne een veilige, leuke, gezonde en leerzame leefomgeving te bieden waar het goed en gezellig wonen, leren en leven is. Sport, bewegen en cultuur leveren hieraan een belangrijke bijdrage. In de samenwerking Leef werken de gemeente Deurne, woningbouwvereniging Bergopwaarts, alle basisscholen, het IVO Deurne, ORO, Zorgboog in Balans, Bijzonder Jeugdwerk Brabant en de Rabobank samen aan het creëren c.q. het versterken van de sportieve en culturele leefomgeving.  Ze zoeken daarin de actieve samenwerking met tal van maatschappelijke organisaties binnen de domeinen van onderwijs, welzijn, buurt, wonen, zorg, gezondheid, sport en cultuur. Door de inzet van de buurtsportcoaches op en rondom de scholen, in de dorpen en wijken, in en rondom zorgcentra en bij de verenigingen worden gestelde doelen daadwerkelijk gerealiseerd.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.leefdeurne.nl