Ongekend talent bij de ORO Stakeholdersbijeenkomst

U bevindt zich hier: Over ORO | Actueel | Nieuws | 2017 | Oktober | Ongekend talent bij de ORO Stakeholdersbijeenkomst

Ongekend talent bij de ORO Stakeholdersbijeenkomst

Meike Hagenaar in gesprek met Ingrid de Vries

De Gouden Gift, een kunstwerk gemaakt door kunstenaars van ArtORO, is afgelopen donderdag uitgereikt aan vertegenwoordigers van Stichting Sinterklaasstad Helmond. De stichting kreeg de prijs vanwege de organisatie van de jaarlijkse Speciale Dag voor kinderen met een beperking en hun familie in Het Kasteel van Sinterklaas.

De prijs werd uitgereikt tijdens de stakeholdersbijeenkomst die elk jaar door ORO, de organisatie die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio, wordt georganiseerd. Deze keer stond deze bijeenkomst in het teken van het talent dat bij ORO aanwezig is bij cliënten en medewerkers.

Van een 8 een 10 maken
Op het podium van de Cacaofabriek gaf bestuurder Jan Roelofs aan dat de belangrijkste taak van ORO is om kwetsbare mensen gelukkig te maken en om daarbij gebruik te maken van alle aanwezige talenten: “niet van een 4 een 6 maken, maar van een 8 een 10!” Een aantal cliënten liet vervolgens zien en horen wat dat geluk voor hen inhoudt. Zo vertelde Joyce over haar droom om ooit nog eens te werken in de zorg, gaf Meike uitleg over haar grote passie die fotograferen is, liet Marscha zien welke kunstwerken ze kan maken en lieten Bas en Joost horen hoe muzikaal ze zijn. Ook medewerkers kwamen aan het woord. Over het supportgericht werken dat ORO als methodiek inzet om de cliënten optimale regie over hun eigen leven te geven, over de kansen die ORO biedt om binnen of buiten de organisatie te kijken naar een andere werkinhoud en over het dankbare werk van de eigen Tenderclowns. “Nu begrijp ik pas écht wat ORO doet!” was een mooie reactie van één van de genodigden na het horen van deze verhalen.

Genieten met het gezin van Het Kasteel van Sinterklaas
Lex Coolen toonde zich na afloop onder de indruk van wat hij gezien had. De prijs en een daar aan gekoppelde donatie zag hij als een mooie erkenning voor het initiatief van Sinterklaasstad Helmond. “Elk jaar is 4 december, de dag dat we kinderen met een beperking en hun familie ontvangen op het kasteel weer heel bijzonder. Dan maken we heel veel mensen gelukkig. Net zoals ORO elke dag doet. Fantastisch dat wij nu deze prijs mogen ontvangen.”