ORO zoekt verbinding in Helmond-Oost

U bevindt zich hier: Over ORO | Actueel | Nieuws | 2017 | September | ORO zoekt verbinding in Helmond-Oost

ORO zoekt verbinding in Helmond-Oost

Onthulling van het Memoriebankje aan de Bestevaer

Samenwerken. In Helmond-Oost is het heel gewoon. Een mooi voorbeeld van die samenwerking werd zaterdag 23 september feestelijk gevierd. Maar liefst drie initiatieven in een straal van iets meer dan honderd meter maken duidelijk dat de verschillende partijen in de wijk elkaar prima weten te vinden én te versterken. ORO koestert de samenwerking binnen de wijk en zoekt nadrukkelijk de verbinding.

ORO wil graag midden in de samenleving staan. In Helmond-Oost gebeurt dat. Al geruime tijd zijn de kunstenaars van ArtORO Van Speijk bijvoorbeeld bezig geweest met het maken van nieuwe kunstwerken voor een aantal donkere ‘onderdoorgangen’ aan de flats bij de Bestevaer. Liesbet Greweldinger, wijkmanager van ORO vertelt: “Samen met Woonpartners en met de leerlingen van basisschool De Goede Herder hebben we dit project opgepakt. Een mooie samenwerking die heeft geleid tot een mooi resultaat.”
Dat resultaat werd zaterdag met een officieel tintje geopend door onder meer burgemeester Blanksma. Ze toonde zich onder de indruk van de kleurige kunstwerken, allemaal met een verwijzing naar de wereld onder water, die in een soort patrijspoort in de tunneltjes hangen.

Samen met Inloophuis De Cirkel en Woonpartners werd door ArtORO ook gewerkt aan het mozaïek van een Memoriebankje voor de in 2014 vermoorde Mien Graveland. Zij woonde aan de Bestevaer. In een toespraak, waarin ze alle ruimte bood aan de begrijpelijke emoties, opende burgemeester Blanksma het bankje, in het bijzijn van de kinderen van de overleden Helmondse.
Met de opening van het laatste initiatief, een Groet & Ontmoet Plein achter Inloophuis De Cirkel, werden de festiviteiten afgesloten. “In Helmond-Oost zoeken we de verbinding. En die vinden we”, zo besloot Wim van Lieshout, de voorzitter van de wijkraad de bijeenkomst. Een conclusie waar Liesbet Greweldinger het van harte mee eens is. “Hier stopt het niet”, benadrukt ze dan ook. “We gaan nu bijvoorbeeld verder met de ontwikkeling van een nieuwe activiteit, het ‘multi-culti koken’ bij Van Speijk. Ook hier gaan we, in overleg met de wijkraad, kijken hoe we samen kunnen optrekken met andere organisaties en wijkbewoners.”