ORO Open Dag 17 maart

U bevindt zich hier: Over ORO | Actueel | Nieuws | 2018 | Februari | ORO Open Dag 17 maart

ORO Open Dag 17 maart

Kom geluk proeven op 17 maart!

Kom geluk proeven! Op zaterdag 17 maart zetten verschillende locaties van ORO de deuren open. Iedereen is welkom: als je op zoek bent naar zorg, geïnteresseerd in (vrijwilligers)werk of gewoon nieuwsgierig bent, je bent van harte welkom!

Tussen 11.00 uur en 16.00 uur kun je de volgende locaties bezoeken:

• Lindestraat & Team Ambulant Asten-Someren
Lindestraat 28, Asten
Kom het geluk proeven in Someren. We willen niet te veel verklappen, maar je kunt bij ons op verschillende manieren proeven, doen, horen en zien. Kom langs en laat je verrassen door de cliënten, medewerkers en vrijwilligers van de Lindestraat en het Team Ambulant Someren-Asten!

ArtORO Someren - De Viersprong
Singel 1, Someren
Een voormalig schoolgebouw in een woonwijk, dicht tegen het centrum van Someren, is omgebouwd tot een sfeervol ORO atelier. Hier werken dagelijks ongeveer twaalf kunstenaars van ArtORO. Maar ze zijn er niet alleen. Cliënten van SWZ en GGZ Oost Brabant én lokale kunstenaars maken ook gebruik van De Viersprong. Rick: “Iedereen is welkom bij ons. Hier is het altijd gezellig!”

• Laan ten Roode
Laan ten Roode 7, Someren
Tijdens de Open Dag wordt er bij Laan ten Roode met cliënten gekookt en er mag geproefd worden! De onlangs vernieuwde winkel is geopend, hier staat alles in het thema van ‘food’. Vrijwilligers, cliënten en medewerkers heten je van harte welkom en vertellen je graag meer over dagbestedingscentrum Laan ten Roode.

• Bos, Boerderij en Tuin Groep
Vlierdenseweg 206/208, Vlierden
Behalve erover vertellen, laten de mannen van de BBT-groep ook graag zien wat ze zoal kunnen: het zagen, kloven en stapelen van hout. En is je voorraad er na deze koude periode al doorheen? Maak dan van de gelegenheid gebruik en koop meteen wat haardhout!

• Kinderdagcentrum Binderen
Helmondselaan 68, Helmond
Het Kinderdagcentrum (KDC) Binderen stelt zich tijdens de Open Dag graag aan je voor! Elk half uur vinden er demonstraties plaats van Sherborne en een muziekles. Daarnaast kun je doorlopend deelnemen aan een klimparcours en het blotevoetenpad in onze tuin.

• Het Rijtven
Helmondseweg 144, Deurne
Let op: niet alle locaties op Het Rijtven zijn van 11.00 tot 16.00 uur geopend, kijk dus goed in het programma om teleurstellingen te voorkomen!

De deelnemende locaties op Het Rijtven:

 • ArtORO Deurne –Op vijf plaatsen, verspreid in de Peelregio, heeft ORO een atelier van ArtORO. Hier krijgen kunstenaars de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten. Op Het Rijtven heeft ArtORO Deurne een mooi atelier in het gebouw De Biekorf. In een aantal grote ruimtes, en bij goed weer ook buiten, zijn dagelijks ongeveer vijftien kunstenaars hard aan het werk. Speciaal voor de Open Dag zijn er mooie werken voor Pasen gemaakt, zoals glazen vogels en vlinders, schapen van keramiek, vilten paaskaarten en eieren. Een bezoek aan ArtORO Deurne is dus zeker de moeite waard.
 • De Boerderij – Bij de boerderij kun je zowel binnen als buiten sfeer komen proeven en een indruk opdoen van werkzaamheden bij de boerderij met mens, dier en natuur. Kom alles te weten over de Boerderij tijdens de rondleiding. Of wil je zelf aan de slag? Dan kun je konijnen knuffelen in de snoezelstal, pindasnoeren rijgen en schapenwol kaarden en pluizen. Er worden verschillende boerderijproducten verkocht, zoals eieren, kamerplanten en vogelhuisjes, maar ook zelfgemaakte kaarten en kransen van Mandy, cliënt van ORO. Kom gerust een kijkje nemen en geniet van een kop koffie of thee op het terras. 
 • De Hommel – Bij dagbestedingscentrum De Hommel kom je meer te weten over de activiteiten die hier aangeboden worden. Er zijn begeleiders aanwezig om je daar meer over te vertellen aan de hand van foto’s en materialen. Tijdens de Open Dag zijn cliënten met activiteiten bezig in een van de lokalen. 
 • De Honingpot – Café de Honingpot is pas helemaal vernieuwd, kom dus zeker een kijkje én een kop koffie of thee nemen. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur kun je er bovendien ook genieten van live muziek. 
 • Paardenstal – Maak een ritje in de huifkar of ervaar: “Op de rug van een paard is de hemel op aard”. Kom genieten en ervaren. Rijd mee met de huifkar over het terrein van Het Rijtven of maak een ritje bovenop een paardenrug. De medewerkers kunnen je alles vertellen over het doen en laten in de paardenstal op Het Rijtven.
 • De Zorgcentrale – De Zorgcentrale is gevestigd in De Waag. We tonen je graag wat we zoal doen met Domotica en zorg op afstand. Je kunt kennismaken met zorgtechnologie, zoals Paro de Zeehond. Deze interactieve knuffelzeehond laat je ervaren wat nieuwe zorgtechnologie kan betekenen voor mensen met én zonder beperking.
 • Het Erf 4 – Sfeercluster van De Noordzone. Ook maken wij de verbinding met de andere dagbestedingslocatie van ‘De Noordzone’; Het Erf 12 en Heertgank 7. Wees welkom voor een heerlijke Shantala massage en maak zelf de verbinding!
 • Het Erf 8 – Let op: geopend van 12.00 uur tot 13.30 uur;
  Speciaal voor de Open Dag worden er bij Erf 8 pannenkoeken gebakken voor hongerige bezoekers!
 • Het Erf 12 – Doe mee met de stempeltocht op de Noordzone en wandel binnen bij onze dagbesteding Het Erf 12! Met veel enthousiasme laten we jullie zien hoe onze jeugdige cliënten volop ontwikkelen en hoe wij daarbij helpen door gebruik te maken van verschillende methodieken en hulpmiddelen. We laten graag zien welke talenten iedereen heeft, en hoe trots we daar op zijn!
 • Heertgank 3A – Je bent van harte welkom in de woning van Heertgank 3A om een kijkje te komen nemen en vragen beantwoorden we graag! Binnen Heertgank 3 streven we naar een veilige, voorspelbare leefomgeving voor onze cliënten waarin ze zich thuis voelen. Heertgank 3 gaat uit van de eigen kracht van de cliënt waarin zij het tempo bepalen en eigen keuzes mogen maken. Heertgank 3 streeft naar een goede kwaliteit van zorg, waarin er ingespeeld wordt op de individuele behoefte van onze cliënten. De kracht van Heertgank 3 zit in het tijdig signaleren van signalen, waarop direct geanticipeerd wordt. Hierin wordt op creatieve wijze gezocht naar oplossingen waarbij het groepsbelang versus individueel belang steeds tegen elkaar wordt afgewogen. Hierbij rekening houdend met de fases in het relatie-opbouwschema waarin onze medewerkers staan ten opzichte van bewoners. Wanneer bewoners vastlopen met een begeleider, zien wij de kracht in het overdragen naar een andere begeleider. 
 • Heertgank 7
  Hallo zon, en hallo dag. Zullen we samen stralen, beginnen met een lach?
  Zullen we beleven, verwonderen, gewoon dankbaar zijn?
  Genieten van momenten, groot of best wel klein.
  Kom, beleef en verbind!
  We nodigen je graag uit om te komen kijken bij de dagbesteding van de Noordzone op Heertgank 7. 
 • Heertgank 17B – Heertgank 17 is een woongroep die bestaat uit 2 afdelingen. Enkele cliënten en medewerkers van Heertgank 17B heten je van harte welkom en laten je graag tussen 11.00 en 16.00 uur zien hoe zij op hun eigen mooie en unieke manier mogen leven, wonen en genieten. Je krijgt een korte rondleiding en wordt voorzien van informatie over de woongroep wanneer je daar behoefte aan hebt.

• Werken bij ORO?
KDC Binderen, Helmondselaan 68, Helmond & Het Rijtven, Helmondsestraat 144, Deurne
Als je bij ORO werkt, kun je elke dag weer het verschil maken voor mensen: jij draagt bij aan het geluk van onze cliënten, aan een fijn leven. Elke dag zorg jij weer voor geluksmomenten, groot of klein, voor onze cliënten en hun ouders/vertegenwoordigers. Hierbij gaat het om zelf kiezen en meedoen. Dít wil ik wel en dít zeker niet. Meedoen in de buurt, samenleving en van toegevoegde waarde zijn. Dat is pas genieten.
Nieuwsgierig? Kom gezellig een kop koffie drinken met één van onze collega’s van recruitment. Je vindt ons tijdens de Open Dag op locatie Het Rijtven (De Hommel) in Deurne en bij KDC Binderen in Helmond.

"Kom geluk proeven!"