Laan ten Roode

U bevindt zich hier: Home | Laan ten Roode

Laan ten Roode

Laan ten Roode 7, 5711 GA Someren

Laan ten Roode is een gezellig dagbestedingscentrum in de kern van Someren. Hier wordt in twee groepen gewerkt: een basisgroep en een gevarieerde groep. Bij de samenstelling van de groepen kijken we goed naar wat de cliënten leuk en interessant vinden en welke manier van begeleiding het beste bij hen past.

Basisgroep

In de basisgroep is extra aandacht voor rust en sfeer. De cliënten doen activiteiten die aansluiten bij hun mogelijkheden en wensen. Er valt daarbij genoeg te kiezen: knutselen, textielwerk, koken/bakken, werken met spelmateriaal, en ook huishoudelijke en belevingsgerichte activiteiten. Als het kan gaan we lekker naar buiten om een wandeling te maken of boodschap te doen. Als cliënten dat willen kunnen ze ook deelnemen aan activiteiten in de gevarieerde groep.

Gevarieerde groep

In de gevarieerde groep zijn de activiteiten meer gericht op arbeidsmatig werken en op het maken van kunst. Hierbij worden de volgende activiteiten aangeboden:

  • Koken en bakken: onder begeleiding worden in de keuken verschillende heerlijke producten bereid die verkocht worden op het verkooppunt. Het gaat hier onder andere om worstenbroodjes, soepen, saucijzenbroodjes en kaas/bieslook hapjes.
  • Creatieve activiteiten: met allerlei materialen wordt gewerkt aan tekeningen, schilderijen, werkstukken van papier-maché, mozaïek of grafisch werk (kaarten en enveloppen maken, brieven vouwen). Borduren, naaien, breien en stof beschilderen staat ook op het programma.

Meer weten?

Bel 0492-530053
24 uur per dag bereikbaar
Mail info@oro.nl