Succesvolle Prokkelweek voor ORO cliënten

U bevindt zich hier: Over ORO | Actueel | Nieuws | 2017 | Juni | Succesvolle Prokkelweek voor ORO cliënten

Succesvolle Prokkelweek voor ORO cliënten

“Mijn dag kan niet meer stuk!” De cliënten van ORO kunnen terugkijken op een geslaagde Prokkelweek. Maandag 12 juni deden maar liefst drie ORO teams samen met Coöperatie DELA mee aan de Sterrenslag in Utrecht. En ruim 70 cliënten hebben zich aangemeld voor een Prokkelstage, waarvan er op dit moment al meer dan 20 gerealiseerd zijn.

Op weg naar de Prokkelsterrenslag in Utrecht zat de sfeer er al in de bus goed in, er werd veel gezongen en gelachen. Na de kennismaking en een stukje appelgebak was het tijd voor de sportspellen! Bij de Sterrenslag nemen teams van 5 mensen met en 5 mensen zonder beperking het tegen elkaar op tijdens sportieve opdrachten. De teams hebben met veel enthousiasme deelgenomen aan de sportspellen. Ook was het samenhorigheidsgevoel was erg hoog. Zowel de medewerkers van DELA als de cliënten van ORO hebben een erg leuke dag gehad. Een team zei zelfs: “Volgend jaar doen we weer mee en dan wel met hetzelfde team!” Kortom een geslaagde dag, waarbij nieuwe verbindingen zijn ontstaan en iedereen met een goed gevoel naar huis is gegaan. “Mijn dag kan niet meer stuk”, vatte een van de deelnemers de Prokkelsterrenslag samen.

Prokkelstages
Later in de week vonden de Prokkelstages plaats. Ruim 70 cliënten hadden zich hiervoor aangemeld en er zijn er al meer dan 20 gerealiseerd. De interesse was breed, er zijn onder andere stages geweest bij verschillende winkels, in de horeca, in een bejaardenhuis, op een school en bij de gemeente Helmond. Maar het bleef niet alleen in de buurt, er zijn zelfs cliënten naar Den Haag geweest om mee te lopen in de Tweede Kamer.
Het was voor iedereen een erg geslaagde dag. Zo heeft bijvoorbeeld Mike stage gelopen bij de ICT-afdeling van ORO en dit is zo goed gegaan dat dit waarschijnlijk nog een vervolg krijgt. Stan van ICT heeft aangegeven dat Mike zeker van meerwaarde kan zijn op hun afdeling. Hij kan bijvoorbeeld helpen met programma’s op de laptop zetten, het aansluiten van werkplekken en eventueel de telefoon opnemen. Op dit moment wordt bekeken of Mike om te beginnen een dag in de week het team van ICT kan versterken.

Voor de cliënten die nu nog niet op stage konden wordt geprobeerd dit nog dit jaar te regelen. Er zijn een aantal dubbele aanvragen binnengekomen, zoals een stage bij PSV, de dierentuin, de politie en brandweer. Deze stages worden gebundeld. Zo is het idee ontstaan om een 112-actiedag te houden in samenwerking met de politie, brandweer en GGD zodat iedereen toch een kijkje kan komen nemen.