ORO opent nieuw logeerhuis op Het Rijtven

U bevindt zich hier: Over ORO | Actueel | Nieuws | 2018 | Januari | ORO opent nieuw logeerhuis op Het Rijtven

ORO opent nieuw logeerhuis op Het Rijtven

Vincenzo en Jolanda

Op donderdag 11 januari vindt er een bijzondere opening plaats op Het Rijtven in Deurne. Om 19.00 uur zullen logees Maud en Vincenzo Logeerhuis Rijtven officieel openen. Een logeerhuis voor een kleine groep cliënten in een groene omgeving. ORO nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen op deze bijzondere avond.

ORO heeft in Helmond en Deurne al meerdere logeerhuizen waar kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking na school of werk, in de weekenden en in de vakanties kunnen logeren. Ouders worden tijdelijk ‘ontzorgd’ en kinderen en jongeren kunnen er samen spelen, leren en ontspannen.

Inspelen op de vraag

Met de opening van een nieuw logeerhuis op Het Rijtven speelt ORO in op de vraag voor een specifieke doelgroep. Voor kinderen met een soms meervoudige beperking en een intensievere zorg- of begeleidingsvraag is de kleine groep, de specialistische begeleiding en de prikkelarme omgeving van Logeerhuis Rijtven een uitkomst. Anita van der Pol Mogot, moeder van Vincenzo: “Het logeerhuis voelt goed. Vincenzo heeft ook al op andere plaatsen gelogeerd, maar dat werkte niet. Vaak was het niveauverschil te groot. Dan had ik niet het gevoel dat hij zich happy voelde. Maar dit is goed. Dit biedt voor mij de belangrijke basis om hem wat meer los te laten. Dat loslaten moet, dat weet ik, maar ik moet dan ook zeker weten dat hij zich fijn voelt. Veilig, en met begeleiding die hem kan verzorgen. Op een plaats waar hij met anderen kan leren omgaan. Ja, ik moet hem ooit loslaten, maar ik ben heel kieskeurig. Ik laat hem niet zomaar overal achter.”

Je thuis voelen

De groep bestaat uit maximaal zes logees met twee begeleiders. Die groep kan zelfs nog opgesplitst worden, omdat er binnen Logeerhuis Rijtven twee huiskamers zijn. Bovendien krijgt iedere logee zijn of haar eigen kamer, om het gevoel van ‘zich thuis voelen’ te vergroten. Jolanda Verbraak, werkzaam bij het logeerhuis: “Het fijn hebben staat voorop. Dat kinderen die bij ons komen zich thuis voelen, maar ook met een fijn gevoel weer naar huis gaan.” Het nieuwe logeerhuis is voorlopig gehuisvest aan den Dreef 11 op Het Rijtven, direct naast het speellandschap en de boerderij. Er zijn plannen in ontwikkeling voor de nieuwbouw voor kind en jeugd op Het Rijtven, waarin ook het logeerhuis een plaatsje zal krijgen.

Een kijkje in het logeerhuis

Nieuwsgierig? Ervaar het zelf: kom kijken tijdens de officiële opening van Logeerhuis Rijtven. Iedereen is van 19.00 - 21.00 uur van harte welkom. Neem een kijkje in de kamer van Maud en Vincenzo, wat zij in hun koffer meenemen en met welk gevoel zij daarna weer thuiskomen. Denk mee, deel wensen en ideeën voor de nieuwbouw voor Kind en Jeugd op Het Rijtven. Praat met ouders en medewerkers over hun ervaringen en het gevoel van Het Rijtven. Meld je aan via viermomenten@oro.nl.

Anita, moeder Vincenzo

"“Het voelt als een veilige haven”"