Wij(k) Festival bij ORO in Someren groot succes

U bevindt zich hier: Over ORO | Actueel | Nieuws | 2018 | Juni | Wij(k) Festival bij ORO in Someren groot succes

Wij(k) Festival bij ORO in Someren groot succes

Elkaar ontmoeten en elkaar beter leren kennen. Dat was het doel van het eerste Wij(k) Festival dat de wijk Someren van ORO afgelopen zaterdag in de Ruchte in Someren organiseerde. Een groot aantal cliënten, bewoners van de woonvoorzieningen van ORO, medewerkers van de dagbestedingscentra en cliënten die thuis ondersteuning krijgen, waren naar het cultureel centrum gekomen voor deze feestelijke dag. Maar ze waren er niet alleen! Ook medewerkers en familieleden en vrienden, als introducés van de cliënten, waren present op het festival.

ORO is te vinden op verschillende locaties in Someren. Zo helpen cliënten actief mee in de Ruchte waar ze elke donderdag een soepmaaltijd verzorgen, er wordt een winkel gerund in de Laan ten Roode, er worden High Tea’s verzorgd en er is een creatief centrum in De Viersprong. Ilse Relou, een van de coördinatoren van ORO, was blij met de grote opkomst bij dit eerste Wij(k) Festival. “We willen graag de onderlinge binding vergroten, elkaar beter leren kennen en samen leuke en nieuwe dingen doen. Dan is het natuurlijk heel fijn om te zien dat er zoveel mensen op af komen.”

De kern van het festival bestond uit een aantal bijzondere workshops. Zo waren er diverse creatieve en sportieve activiteiten, werd er bij verschillende workshops muziek gemaakt en werd er informatie gegeven over het gebruik van social media. Harold had bewust gekozen voor de workshop fotografie, zodat hij op zijn vakantie naar Madera mooie foto's kan maken. En de broer van Henri gaf aan; ‘nooit gedacht dat ik met onze Henri nog ooit zou zitten schilderen’. Er ontstonden bijzondere momenten!

Of er volgend jaar weer een Wij(k)festival komt, dat weten de initiatiefnemers nog niet. Ilse Relou: “Wie weet. Wat we in ieder geval wel doen is die verbinding blijven zoeken. Daar genieten onze cliënten van. En wij ook!”