ORO-Kermis op Het Rijtven

U bevindt zich hier: Home | Over ORO | Actueel | Nieuws | 2018 | ORO-Kermis op Het Rijtven

ORO-Kermis op Het Rijtven

ORO Kermis 2018

Ook dit jaar organiseert ORO een gezellige kermis op Het Rijtven. Van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september is het feest! Op zondag is het kermisterrein ook voor mensen uit de regio geopend. De entree is gratis. Attracties kosten €1,00.

De kermis is een niet meer weg te denken ORO-traditie. Cliënten van ORO uit de hele regio komen naar Het Rijtven om, samen met familieleden en begeleiding, te genieten van de attracties en de sfeer. Die sfeer is volgens coördinator Wilbert de Groot van ORO heel bijzonder. Vooral de manier waarop die wordt aangepast aan de cliënten. “ORO is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar binnen die doelgroep zit natuurlijk veel verschil. Sommige cliënten zijn extreem gevoelig voor prikkels, anderen kunnen zich prima vermaken op bijvoorbeeld een reguliere kermis. Om alle doelgroepen te kunnen bedienen hebben we drie jaar geleden voor het eerst gekozen voor een opbouw in intensiteit en omdat de reacties erg positief waren hebben we daarop voortgeborduurd.”


Vrijdag 31 augustus
11.30 - 12.30 uur: Alleen op afspraak
14.00 - 20.00 uur: SLOW (langzaam, rustig)
Op vrijdag starten we, na een verrassende opening heel rustig op. Dan komen alleen die cliënten die behoefte hebben aan een wat rustigere sfeer en omgeving. Het geheel is dan wat meer ‘snoezelachtig’, er zijn minder prikkels, maar we bieden wel de mogelijkheid om ook in een fijne sfeer te genieten van alles wat een kermis met zich meebrengt.

Zaterdag 1 september
14.00 - 21.00 uur: MEDIUM (middelmatig)
Op zaterdag wordt het tempo wat opgevoerd. DuoNL treedt zowel ’s middags als ’s avonds op en de attracties draaien al een beetje sneller. Vanaf 17.30 uur zijn personeelsleden van ORO en hun kinderen, sponsoren en wijkbewoners van harte welkom op de ORO kermis. De zaterdag staat in het teken van een Hollandse Dag.

Zondag 2 september
13.00 - 17.00 uur: FAST (snel)

Op zondag is de kermis van 13.00 tot 17.00 uur open voor iedereen. Mensen uit de regio kunnen dan in een ongedwongen sfeer, samen met de cliënten van ORO, genieten van de attracties, de muziek en de terrasjes. Op het podium staan de ‘Mannen met Baarden’, dweilorkest ‘Bloast um op’ loopt rond en er is een optreden van percussieband ‘Brandeleros’.

autoscooters * draaimolen * rups * snoepkraam * ballengooien * eendjes vangen * snoezeltent * suikerspin * rad van fortuin * ijs * oliebollen * friet en snacks * terras * live-muziek * waarzegster * schminken

Locatie
Het Rijtven ORO
Den Dreef 13 (voorheen Helmondseweg 144)
5751 NS Deurne

We verzoeken bezoekers om bij voorkeur met de fiets of lopend het terrein te bezoeken.