1000ste vrijwilliger bij ORO

U bevindt zich hier: Over ORO | Actueel | Nieuws | 2018 | September | 1000ste vrijwilliger bij ORO

1000ste vrijwilliger bij ORO

Sam, de 1000ste vrijwillger van ORO, wordt in het zonnetje gezet door Jan Roelofs

‘Allemaal een klein steentje bijdragen’ Tijdens de ORO Kermis werd hij verrast met bloemen en een cadeaubon voor een bezoekje aan Toverland, aangeboden door het Limburgse attractiepark. Sam Grijpma (19) uit Helmond is de duizendste vrijwilliger van ORO! En daar hoort een cadeautje bij, vond bestuurder Jan Roelofs die hem dat zelf overhandigde.

“De duizendste. Ja, leuk”, reageert Sam een beetje verbouwereerd. Om vervolgens snel weer aan het werk te gaan in het kraampje dat hij tijdens de kermis bemant. Daar is hij immers voor gekomen, deze nieuwe flexvrijwilliger.
Sam is een typische jongen van negentien. Net geslaagd voor de opleiding voor media- en eventmanagement op het St. Lucas. Aan het zoeken naar een leuke baan in die richting, maar ondertussen lekker geld verdienen bij kruidenproducent Huijbregts. Daarnaast houdt Sam van sporten, speelt hij piano én gitaar en is hij graag met vrienden op pad. Een druk leven dus? “Och, wat is druk, zegt hij een dag later in het ouderlijk huis in Brandevoort. Er zijn ook genoeg avonden dat ik gewoon op de bank zit te Netflixen. En eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n stilzitter.”

Flex
Sam kent ORO al langer dan vandaag. Zijn oma werkte er en ook zijn moeder heeft een achtergrond bij ORO. “Zij werkte bij KDC Binderen”, vertelt Sam. “Als er wat te doen was, een open dag bijvoorbeeld, gingen mijn broer en ik daar ook altijd naar toe. Voetballen en spelen met die kinderen. Vond ik leuk.”
Via een vriend hoorde hij over de mogelijkheid om bij ORO als flexvrijwilliger te werken. “Elke week een vaste avond of zo is voor mij wat moeilijk in te plannen. Maar een paar keer per jaar, dat leek me wel wat. Ik heb me dus meteen opgegeven en bij de kermis was het de eerste keer dat ik kon helpen. Hoe ik het vond? Echt hartstikke leuk! Ik heb heel veel blije gezichten gezien en ik heb het gevoel dat ik daar ook een bijdrage aan heb geleverd. Schitterend toch?”

Oproep
Sam roept alle leeftijdsgenoten op om zich op te geven als flexvrijwilliger. “Als we allemaal een klein steentje bijdragen maken we het leven ook leuker voor mensen die van onze steun afhankelijk zijn om plezier te maken. Een steentje bijdragen aan de samenleving. En daarnaast is het ook gewoon heel erg leuk. Ik ben benieuwd waar ze me de volgende keer voor vragen. Als ik kan ben ik zeker van de partij!”

Ook (flex)vrijwilliger worden? Neem contact op met de coördinator vrijwilligers via: vrijwilligers@oro.nl