Vitaal & Fit, symposium voor & door cliënten!

U bevindt zich hier: Home | Over ORO | Actueel | Nieuws | 2018 | Vitaal & Fit, symposium voor & door cliënten!

Vitaal & Fit, symposium voor & door cliënten!

Vitaal & Fit

Woensdag 31 oktober is een bijzondere dag. Wessel, Nicolle, Carola en Jason (ervaringsdeskundigen bij ORO) organiseren dan een groot symposium over Vitaal & Fit zijn. Bij alle cliëntvertegenwoordigers/cliënten van ORO valt een uitnodiging in de brievenbus. Ook andere belangstellenden, bijvoorbeeld vanuit collega-instellingen, gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties, zijn van harte welkom om dit unieke moment met hen te delen.

Programma
Er is een uitgebreid programma, met acht verschillende workshops om uit te kiezen. Zo komt onder andere tv-kok Mounir Toub om samen met de deelnemers een gezonde lunch te maken. En vertelt atleet Amy Siemons over haar belevenissen tijdens de Paralympische spelen. In 2012 won ze zowel op de 100 meter als de 200 meter een zilveren medaille. Misschien brengt ze haar medailles wel mee.
Meer weten? Bekijk de uitnodiging

Wil jij er ook bij zijn?
Het enige wat je moet doen is je, vóór 24 oktober, inschrijven via het volgende mailadres: leerplein@oro.nl. Zet in de mail je naam zodat we weten dat je komt en zet er ook in dat het gaat om Vitaal & Fit. Het symposium wordt gehouden in het schoolgebouw van Helicon, De Groene Campus. Het adres is: Scheepsboulevard 1, Helmond. De dag is helemaal gratis en wordt je aangeboden door de ervaringsdeskundigen van ORO, met steun van de Vrienden van ORO.

Meedoen is een recht!
In 2017 kreeg ORO van collega-organisatie Cello een symbolisch ‘stokje’ om het VN-verdrag actief uit te dragen. Tijdens het symposium zal ORO het stokje VN-verdrag overdragen aan de volgende organisatie. In het VN-verdrag staat wat onder andere de regering moet doen om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking gewoon mee kunnen doen in de samenleving. Maar niet alleen de regering, ook organisaties zoals ORO moeten dat! ORO vindt het belangrijk dat cliënten meedenken en meedoen. Dat cliënten zelf kunnen kiezen. Maar ook dat zij voor zichzelf kunnen en mógen opkomen. De ervaringsdeskundigen van ORO denken mee over onderwerpen uit het VN-verdrag voor mensen met een beperking. En ze doen mee. Zo organiseren ze bijvoorbeeld dit symposium! 
Voor meer informatie over het VN-verdrag kijk op: www.oro.nl/meedoen

Carola en Jason, Ervaringsdeskundigen bij ORO

"Zó gaaf om dit helemaal zelf te organiseren!"