“Allemaal winnaars op de ORO Dag van het Geluk!”

U bevindt zich hier: Over ORO | Actueel | Nieuws | 2019 | April | “Allemaal winnaars op de ORO Dag van het Geluk!”

“Allemaal winnaars op de ORO Dag van het Geluk!”

ORO medewerker van het jaar in het zonnetje gezet

Woensdag 20 maart vierden cliënten, ouders en contactpersonen, medewerkers en vrijwilligers bij ORO samen de internationale Dag van het Geluk. “We genieten samen van déze dag in plaats van de dag van de zorg, want bij ORO gaat het er niet om dat mensen genezen van een ziekte, ze komen bij ORO voor een fijn leven. De Dag van het Geluk sluit perfect aan bij onze missie ‘kwetsbare mensen gelukkig maken’” vertelde Jan Roelofs (Raad van Bestuur).

Genietmomenten die het verschil maken

Alle gasten waren onder de indruk van Jaap Bressers, die zijn verhaal op een prachtige manier en met humor vertelde. ‘Carlos momentjes’ zijn momenten die voor de ‘gever’ heel klein kunnen zijn, maar voor de ‘ontvanger’ het verschil kunnen maken. En die genietmomenten zijn er veel bij ORO. Elke dag maken mensen het verschil en daarmee de dag voor de ander net weer een stukje mooier.

ORO medewerker van het jaar in het zonnetje gezet

Veel aanwezigen hadden gereageerd op de vraag in de uitnodiging ‘wie zou volgens jou ORO medewerker van het jaar moeten worden?’ De mooiste verhalen zijn gedeeld over medewerkers die het verschil maken. Britt (cliënt bij ORO) wilde op het podium haar verhaal delen over genomineerde Jet Schepers. En wat deed ze dat mooi! De stilte in de zaal tijdens Britts verhaal werd gevolgd door een oorverdovend applaus en het knallen van een confettikanon: Jet werd gekozen tot ORO medewerker van het jaar.

RadiORO beste DOE Lab idee

Tijdens de DOE Lab ronde presenteerden medewerkers en cliënten hun ideeën die bijdragen aan genietmomenten. Alle aanwezigen mochten één stem uitbrengen op het ‘beste idee’. MTBen, een ontmoetingscafé B.O.B. en Tech & Try lab kregen nét niet genoeg stemmen om te winnen van Tim en Jhon met RadiORO. Het DOE Lab gaat samen met hen dit idee verder uitwerken. De kans zit er dik in dat de andere ideeën niet op de plank blijven liggen.

DOE Lab idee

De internationale Dag van het Geluk valt elk jaar op 20 maart en dat vond een aanwezige cliënt toch wel jammer: “Kunnen we dit niet elke maand doen bij ORO? Het was zó gezellig! Ik heb echt genoten!” “En wij ook!” riep het hele groepje waarmee hij de Biekorfzaal verliet. Het was een mooie dag met alleen maar winnaars!