Verwendag voor cliënten ORO

U bevindt zich hier: Over ORO | Actueel | Nieuws | 2015 | Juni | Verwendag voor cliënten ORO

Verwendag voor cliënten ORO

Elk jaar organiseert ORO voor haar cliënten een Verwendag op Het Rijtven in Deurne. Met behulp van een groot aantal vrijwilligers worden zij de hele dag extra verwend. Dit jaar vindt de Verwendag op donderdag 18 juni plaats.

Van 10.00 tot 15.30 uur zijn er allerlei activiteiten voor cliënten. Soms om naar te kijken en te luisteren, soms om actief aan mee te doen. Naast verschillende muziekstijlen, kunnen de deelnemers genieten van belevingstheater, Shantala-massages, fotoshoots, proeverijen, klankschalen en meer.

Het Rijtven en het omliggende bosperceel zien er tijdens de Verwendag feestelijk uit. Vlaggen, kraampjes, verschillende podia en de geur van pannenkoeken zorgen voor een gezellige sfeer. Dit jaar heeft het evenement een nieuwe opzet. In plaats van de gebruikelijke vaste route, is voor een festivalvorm gekozen waarbij cliënten zelf kiezen aan welke activiteiten ze deelnemen. Dat sluit aan op het uitgangspunt ‘Regie in eigen hand’.

De Verwendag staat voor ‘een dag die je samen beleven mag’. Gemiddeld bezoeken zo’n driehonderd cliënten deze dag. ORO-medewerkers die dagelijks niet direct in de zorg werken, helpen tijdens de Verwendag mee in de zorg. Daarnaast helpen veel medewerkers van lokale bedrijven een dagje mee als sponsoring. De Verwendag is elk jaar weer een mooie belevenis voor de cliënten van ORO, hun naasten, medewerkers en vrijwilligers.