Veranderingen in de zorg

U bevindt zich hier: Home | Over ORO | Actueel | Veranderingen in de zorg

Veranderingen in de zorg

Er is veel veranderd in het Nederlandse zorgsysteem. Denk aan de Wmo, Jeugdwet, Participatiewet en de Wet langdurige zorg. Al deze veranderingen kunnen vragen oproepen. Uw belangrijkste vraag is natuurlijk of er iets in uw situatie verandert. Misschien is dat niet of nauwelijks het geval. Maar het kan juist ook zijn dat er veel voor u verandert. Als u nog geen duidelijkheid heeft, begrijpen we heel goed dat u zich zorgen kunt maken. Gelukkig hoeft u de gevolgen van de veranderingen niet alleen uit te zoeken. Dat doen we samen.

Heeft u vragen?

U kunt altijd met uw vragen bij uw zorgcoördinator of contactpersoon van ORO terecht. We zijn er om u te helpen. Samen zoeken we het antwoord op uw vraag.

Bent u geen klant bij ORO, maar heeft u vragen over onze zorg en dienstverlening? Neem dan contact op via startpunt@oro.nl of 0492-530070.

Interessante links

 

 • www.peel6-1.nl
  In Peel 6.1 werken de 6 Peelgemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren in één regio samen om (nieuwe) taken op te pakken. De grootste prioriteit van Peel 6.1 ligt bij het gezamenlijk oppakken van de taken voor de transitie Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), Jeugdzorg en Participatiewet.
  Op deze website vind je onder andere een lijst met veelgestelde vragen rondom de transities, toegespitst op regio 6.1.
 • www.guidohelmond.nl
  www.guidodeurne.nl
  www.guidoasten.nl
  www.guidosomeren.nl
  www.guidolaarbeek.nl
  www.guidogemertbakel.nl
  Guido (gids, wegwijzer) bevat alle informatie over wonen, welzijn en zorg in uw gemeente: het is een website voor en door de inwoners van de gemeente.
 • www.pgb.nl
  Actuele informatie over specifiek het persoonsgebonden budget (pgb)
 • App Uitstroom AWBZ
  Wat betekenen de veranderingen in de zorg voor mensen die nu AWBZ-zorg ontvangen? Hebben ze nog recht op de zorg die ze al krijgen? En als er iets verandert, vanaf wanneer gebeurt dit dan? En bij wie moeten ze zijn? Deze vragen krijgen zorgprofessionals dagelijks. De Uitstroom AWBZ –app geeft deze professionals een handvat om vragen van cliënten te beantwoorden. De Uitstroom AWBZ-app is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de App Store.
 • Infographic: De Hervorming langdurige zorg (Hlz) in beeld
  Een samenvatting van de Hervorming langdurige zorg: geeft inzicht waar de verschillende vormen van zorg en ondersteuning worden ondergebracht.
 • Infographic: De Wet langdurige zorg (Wlz) in beeld
  Infographic waarin de Wet langdurige zorg (Wlz) is samengevat.
 • Infographic: Overgangsrecht Wet langdurige zorg (Wlz)
  Infographic met een vereenvoudigde weergave van het overgangsrecht dat van toepassing is op het wetsvoorstel Wet langdurige zorg (Wlz).