ORO ORO
Lees Voor

Aangepaste maatregelen coronavirus n.a.v. persconferentie 19 mei

Beste cliënten, ouders en contactpersonen, vertegenwoordigers en familie,

Dinsdag 19 mei, hebben de regering en het RIVM in een persconferentie nieuws gedeeld over de coronamaatregelen die blijven gelden of versoepeld worden.

Bij ORO bespreken we dagelijks in het crisisbeleidsteam, het coördinatieteam en diverse werkgroepen wat de maatregelen en richtlijnen van de regering en het RIVM betekenen voor onze cliënten en medewerkers. De plannen die binnen ORO gemaakt zijn voor bijvoorbeeld opstart dagbesteding, behandeling en de bezoekregeling worden goed bekeken en waar nodig aangepast. We houden ons hierbij altijd aan de RIVM richtlijnen zoals: 1,5 meter afstand houden, bij ziekteverschijnselen thuis blijven, en hygiënerichtlijnen volgen.

De komende dagen zullen we bij ORO zorgvuldig bekijken wat de gevolgen zijn van de informatie uit de persconferentie. We willen u niet te lang laten wachten, dus vertellen we u hier alvast op hoofdlijnen wat de versoepelde maatregelen voor ORO betekenen.

Bezoek vanaf 15 juni weer welkom in de woningen

Vanaf 25 mei is voor kinderen, die wonen op een specifieke woning voor kinderen, bezoek in de woning toegestaan. Voor kinderen t/m 23 jaar die samen wonen met volwassenen is een plan in de maak om ook daar zo snel als mogelijk bezoek toe te laten. Verder geldt dat voor iedereen die bij een zorgorganisatie woont, het uiterlijk 15 juni weer mogelijk moet zijn bezoek te ontvangen. Mooi nieuws!

We genieten al van mooie bezoekmomenten buiten de woningen, in de tuin, voor het raam of in de ORO Kletsbussen. Nu werken we per locatie aan een stappenplan om vanaf uiterlijk 15 juni (waar mogelijk eerder) ouders, familie en contactpersonen op een veilige manier weer ín de woningen te kunnen verwelkomen.

De zorgcoördinator van uw locatie neemt voor 1 juni contact met u op over de mogelijkheden van uw locatie. Hier blijft gelden dat wanneer er iemand ziek is op de woning, er geen bezoek kan worden toegestaan totdat uit een test blijkt dat er geen sprake is van een coronabesmetting.

We koesteren onze vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk. Niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor onze medewerkers die hen ook al enige tijd hebben moeten missen. We vinden het fijn dat we de lieve, hardwerkende vrijwilligers binnenkort weer mogen begroeten op de ORO locaties. Ook hier werken we aan een plan om de vrijwilligers weer gefaseerd te kunnen toelaten.

Stap voor stap naar dagbesteding, voor 1 juni duidelijkheid

Gefaseerd worden de dagbestedingslocaties geopend. We staan hier voor de uitdaging dat door de anderhalve meter maatregel niet alle locaties geschikt zijn voor de huidige bezetting. Dit betekent dat er extra locaties en extra personeel nodig is. Het regelen hiervan kost tijd. We doen er echter alles aan om alle cliënten weer bij hun dagbesteding welkom te kunnen heten.

Voor 1 juni neemt de zorgcoördinator van uw dagbestedingslocatie contact met u op over hoe en wanneer er opgestart kan worden. KDC Binderen en de BSO zijn al opgestart. Zowel de kinderen als de begeleiders zijn erg blij dat ze elkaar weer zien in hun vertrouwde omgeving!

Thuis logeren vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli is het voor alle cliënten die bij ORO wonen weer mogelijk om een paar dagen naar huis te gaan. Voor cliënten die bij ORO logeren, is al een plan gemaakt. De eerste stap is om logeren voor kinderen tot 12 jaar weer mogelijk te maken.

De zorgcoördinator van het logeerhuis neemt voor 1 juni contact op met de ouders van de kinderen t/m 12 jaar over de mogelijkheden.

Naar de bioscoop of ‘een terrasje pakken’ vanaf 1 juni

Alle cliënten kunnen vanaf 1 juni weer genieten van een bezoek aan bijvoorbeeld een museum, een terrasje of restaurant. Natuurlijk moeten zij zich houden aan de richtlijnen van het RIVM (zoals 1,5 meter afstand houden) en de regels die gelden op de locatie waar ze naartoe gaan.

Lekker wat drinken of lunchen bij ORO

Ook voor de horeca binnen ORO wordt nagedacht over gefaseerde opening vanaf 1 juni. De Honingpot, Eetpunt Smalle Haven, Gastvrij & Zo en andere horecalocaties: u hoort zo snel mogelijk waar u wanneer weer terecht kunt voor een drankje of een heerlijke lunch.

De cliënten die bij een horecalocatie van ORO werken horen voor 1 juni wanneer ze hun fijne werk weer kunnen gaan doen.

Ambulante hulp en behandeling

Ambulante hulpverlening en behandeling hebben, op basis van een plan, al een opstart gemaakt met de reguliere zorg. Dit loopt naar tevredenheid en blijft ongewijzigd.

Zoveel mogelijk thuis werken

Premier Rutte heeft aangegeven dat iedereen zo veel mogelijk thuis moet blijven werken. Cliënten die naar een werkgever buiten ORO gaan, moeten zich houden aan de richtlijnen die door hun werkgever worden opgesteld. Medewerkers van ORO werken thuis als dat kan. Dat is vooral voor medewerkers op kantoor mogelijk.

Samen stap voor stap naar ‘het nieuwe normaal’

We moeten ons goed houden aan de richtlijnen van het RIVM en daar denken we bij ORO goed over na. Nu en voor de toekomst, zodat ‘het nieuwe normaal’ bij ORO ook snel voor iedereen heel normaal voelt. We blijven het geluk van onze cliënten voorop stellen en tegelijkertijd zorgen we er samen voor dat we cliënten en medewerkers goed blijven beschermen tegen het coronavirus.

Zoals premier Rutte gisteravond al zei, kunnen we niet alle maatregelen in één keer versoepelen. Dat geeft te veel risico op nieuwe besmettingen. En zoals eerder in deze brief benoemd, staan we voor de uitdaging dat door de anderhalve meter maatregel niet alle locaties (bijv. dagbesteding en logeren) geschikt zijn voor de huidige bezetting. We zijn hier op zoek naar passende oplossingen. Per locatie en per cliënt wordt samen met ouders, familie en contactpersonen besproken welke stappen wanneer gezet kunnen worden. De zorgcoördinator, ambulant begeleider of behandelaar heeft hier al contact over opgenomen of zal dit voor 1 juni doen.

U mag natuurlijk altijd zelf contact opnemen met uw contactpersoon bij ORO. Ook het corona team beantwoordt graag uw vragen per mail corona@oro.nl of via de telefoon 06-82635017 (tijdens kantooruren).

Actueel nieuws, check www.oro.nl

Op www.oro.nl/coronavirus houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws en de actuele ontwikkelingen. We zullen hier vanaf nu met – nog meer – regelmaat nieuws met u delen.

Ik vind het fijn dat ik deze berichten alvast met u heb kunnen delen.

Blijf gezond en positief. Hopelijk zien we u binnenkort bij ORO!

Jan Roelofs

Raad van Bestuur ORO

Deel met je vrienden!

Copyright © 2021 ORO
Skip to content