ORO ORO

Bijeenkomst ‘Wie beslist?’

De bijeenkomst Wie Beslist gaat over: Hoe laat sta ik op? Wat eet ik vandaag? Waar geef ik geld aan uit? Keuzes. We maken er honderden op een dag. Cliënten hebben, net als ieder ander, het recht om zelf te kiezen. Dat vinden we niet alleen bij ORO heel belangrijk, het staat zelfs in het VN-verdrag voor mensen met een beperking.

Wilsbekwaamheid

Wilsbekwaamheid, daar draait het om bij het maken van keuzes. Wie een bewuste beslissing kan nemen is wilsbekwaam. Het maakt dan niet uit wát iemand besluit te doen, als die beslissing maar bewust genomen wordt. Alleen, wanneer is iemand in staat bewust te kiezen? Hoe kan familie of begeleiding daarbij helpen? En wat als de keuze van de cliënt niet de keuze van de familie of begeleiding is?

In de bijeenkomst ‘Wie Beslist’, waarbij cliënten, ouders/vertegenwoordigers, medewerkers en vrijwilligers van ORO welkom zijn, gaan we met dit onderwerp aan de slag. Samen met Loes den Dulk van Stichting Raad op Maat, gaan we in gesprek over de dilemma’s rondom wilsbekwaamheid.

Informatie

Datum: 15 november
Tijd: 16.00 tot 20.00 uur
Locatie: Van Speijk (Van Speijklaan 71, 5703 XE Helmond)

Aanmelden?

Aanmelden voor de bijeenkomst Wie Beslist kan tot en met 8 november via academie@oro.nl. Vermeld in de mail je naam, relatie met ORO en eventuele dieetwensen. Deelname is gratis.

Wil je meer weten over het cursusaanbod binnen ORO, lees hier meer.

Deel met je vrienden!

Copyright © 2021 ORO