ORO ORO
Lees Voor

Coronavirus

Hier vind je de meest recente informatie m.b.t. ontwikkelingen binnen ORO naar aanleiding van het coronavirus. Deze informatie wordt geüpdatet.

Toegevoegd op 23 september 2021

Het CoronaToegangsBewijs (CTB) voor cliënten en bezoekers van ORO locaties

Vanaf 25 september a.s. vervalt de anderhalve meter en wordt het Corona Toegangs Bewijs (CTB) op veel horecalocaties verplicht. Hieronder lees je meer over wat dit betekent voor cliënten, bezoekers en medewerkers op ORO locaties.

Horeca op zorglocaties
Binnen de horeca maakt het kabinet een aantal uitzonderingen op de eis voor een CTB. Deze uitzondering geldt voor eet- en drinkgelegenheden in o.a. uitvaartcentra en vergelijkbare locaties waar een uitvaartplechtigheid plaatsvindt, in zorglocaties, en op locaties voor zover dit gaat om georganiseerde dagbesteding voor kwetsbare groepen. Dus bij ORO locaties zoals bijvoorbeeld; Van Speijk, Eetpunt Smalle Haven, Café de Honingpot, Zaal de Biekorf,  etc.

Op deze locaties hoef je dus geen CTB te laten zien. We hebben wel besloten om in deze horecavoorzieningen bezoekers te blijven registreren op de “oude wijze”.

Dagbesteding in openbare horecalocaties
De eis voor een CTB geldt dus wel voor openbare horecainstellingen zoals bijvoorbeeld Het Cultuurcentrum Deurne, De Geseldonk, de Ruchte etc. (geen zorglocaties van ORO). De invoering en naleving hiervan wordt geregeld door de eigenaar.

Personeelsvoorzieningen
Het Personeelsrestaurant op het Rijtven, kantines en bedrijfsrestaurants (Jan en Koek) zijn géén openbare etablissementen en hebben derhalve geen CTB plicht. 

Feestjes en op stap
Een feestje met cliënten en of personeel is dus ook weer mogelijk onder verantwoordelijkheid van de (wijk) manager. Bespreek dit vanuit gezondheid en welbevinden met elkaar. 
Cliënten die in het reguliere circuit op stap willen hebben vanaf zaterdag een ook CoronaToegangsBewijs nodig. Steffie heeft hiervoor een uitleganimatie gemaakt in eenvoudige taal.

Toegevoegd op 13 september 2021

QR code aanvragen lukt niet?

Soms lukt het niet om een coronapaspoort aan te maken op de Corona Check app. Dit komt bijna altijd doordat de gegevens van jouw vaccinatie niet terecht zijn gekomen bij het RIVM. Het kan ook zijn dat je geen smartphone hebt, voor beiden problemen is een oplossing.  

Wil jij ook een Coronapaspoort? Mail dit formulier dan volledig ingevuld naar coronavaccinatie@oro.nl. Onze ORO arts verwerkt deze gegevens in het registratiesysteem zodat je alsnog op de Corona Check app het coronapaspoort kunt aanmaken. De registratie kan een paar dagen duren. Als je geen smartphone hebt, kun je dat aangeven. De QR wordt dan per mail naar jou verzonden door de ORO Arts. De QR kun je dan uitprinten. Deze print is 1 jaar geldig. Daarna kun je via coronacheck.nl een nieuw bewijs aanmaken.

Toegevoegd op 22 juli 2021

Mijn kind is nauw contact of heeft coronaklachten. Wat nu?

Twijfel je of jouw kind naar de opvang, school of dagbesteding mag? Deze beslisboom helpt je de juiste keuze te maken.

Toegevoegd op 2 juli 2021

CoronaCheck app

Met de CoronaCheck kun je aantonen dat je negatief getest of volledig gevaccineerd bent. Voor alle informatie over deze app verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid. Je kunt ook de helpdesk bellen via het gratis telefoonnummer 0800-1421.

Wanneer je geen DigiD of toegang tot digitale middelen hebt dan kun je de helpdesk van Buitenlandse Zaken bellen op 0247-247 247. Zij zorgen dan voor een geprint bewijs.

Copyright © 2021 ORO
Skip to content