ORO ORO
Lees Voor

Coronavirus

Hier vind je de meest recente informatie m.b.t. ontwikkelingen binnen ORO naar aanleiding van het coronavirus. Deze informatie wordt geüpdatet.

Toegevoegd op 24 november 2021

Nog beter beschermd tegen corona met boosterprik

Het coronavaccin beschermt je tegen het coronavirus. En verkleint de kans dat je ernstig ziek wordt van corona. Na een tijdje neemt de bescherming af. Je krijgt daarom een extra prik aangeboden, zodat je goed beschermd blijft tegen corona. Dit noemen we een ‘boosterprik’.

ORO biedt deze boosterprik aan aan al haar wonende cliënten (vanaf 18 jaar en ouder). Op donderdag 25 november starten we met de cliënten van Het Rijtven, Rietven, Vennen, Kelltenstraat, Kesselcamp en Steengoed. De planning voor de overige locaties volgt nog.

Je krijgt het vaccin van BioNTech/Pfizer. Het maakt niet uit welk vaccin je eerder hebt gehad. Je mag zelf kiezen of je hier gebruik van wilt maken.

Voor informatie: Boostervaccinatie COVID-19 | RIVM

Toegevoegd op 5 november 2021

Aangescherpte coronamaatregelen

De overheid ziet de besmettingscijfers en het aantal ziekenhuis- en IC-opnames in Nederland weer snel stijgen. Dit heeft ertoe geleid dat er landelijk een aantal extra maatregelen genomen moet worden. Helaas zien we de afgelopen 2 weken ook binnen ORO het aantal besmettingen onder cliënten en medewerkers zorgelijk snel stijgen. We zien dan ook noodzaak om ook binnen ORO de richtlijnen aan te scherpen en in sommige gevallen op te frissen.

Een goede handhygiëne
Door regelmatig de handen te wassen of te desinfecteren voorkomen we veel besmettingen. Een goede en gezonde gewoonte dus!

Het dragen van mondkapjes                                 
Sinds vorige week is het dragen van een mondkapje binnen de 1,5 meter voor zorgmedewerkers weer ingevoerd.

Voor bezoek op de locaties van ORO geldt dat zij vanaf nu weer een mondkapje dragen en verzocht worden om afstand te houden.

Cliënten bij de dagbesteding dragen, indien mogelijk, een mondkapje. Zittend en op 1,5 meter afstand mag het mondkapje af. In de eigen (groeps)woning hoeft door cliënten geen mondkapje gedragen te worden.

Activiteiten voor cliënten gaan zoveel mogelijk door
De activiteiten binnen ORO voor onze cliënten gaan zoveel mogelijk door. Waar mogelijk op afstand en met gebruik van een mondkapje.

Ambulante begeleiding
Huisbezoeken kunnen gewoon doorgaan zoals gepland, met gebruik van IIR mondmasker binnen de 1,5 meter.

Woningen in quarantaine
Wanneer er sprake is van een positief geteste bewoner dan kan het zijn dat de betreffende woning in quarantaine gaat. Of en hoe lang een woning in quarantaine gaat, wordt door de Arts Verstandelijk Gehandicapten beoordeeld. Zodra er sprake is van een woningquarantaine zorgt de begeleiding ervoor dat de cliënten en cliëntvertegenwoordigers geïnformeerd worden.

Boosterprik
Vanaf december wordt gestart met de boosterprik voor ouderen en kwetsbare mensen. Zodra bekend is wat dit betekent voor de cliënten van ORO, komen wij hierop terug.

Tot slot: de basisregels

  • Was regelmatig je handen
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Bij klachten bij je thuis en laat je je testen, ook wanneer je gevaccineerd bent

Toegevoegd op 23 september 2021

Het CoronaToegangsBewijs (CTB) voor cliënten en bezoekers van ORO locaties

Vanaf 25 september a.s. vervalt de anderhalve meter en wordt het Corona Toegangs Bewijs (CTB) op veel horecalocaties verplicht. Hieronder lees je meer over wat dit betekent voor cliënten, bezoekers en medewerkers op ORO locaties.

Horeca op zorglocaties
Binnen de horeca maakt het kabinet een aantal uitzonderingen op de eis voor een CTB. Deze uitzondering geldt voor eet- en drinkgelegenheden in o.a. uitvaartcentra en vergelijkbare locaties waar een uitvaartplechtigheid plaatsvindt, in zorglocaties, en op locaties voor zover dit gaat om georganiseerde dagbesteding voor kwetsbare groepen. Dus bij ORO locaties zoals bijvoorbeeld; Van Speijk, Eetpunt Smalle Haven, Café de Honingpot, Zaal de Biekorf,  etc.

Op deze locaties hoef je dus geen CTB te laten zien. We hebben wel besloten om in deze horecavoorzieningen bezoekers te blijven registreren op de “oude wijze”.

Dagbesteding in openbare horecalocaties
De eis voor een CTB geldt dus wel voor openbare horecainstellingen zoals bijvoorbeeld Het Cultuurcentrum Deurne, De Geseldonk, de Ruchte etc. (geen zorglocaties van ORO). De invoering en naleving hiervan wordt geregeld door de eigenaar.

Personeelsvoorzieningen
Het Personeelsrestaurant op het Rijtven, kantines en bedrijfsrestaurants (Jan en Koek) zijn géén openbare etablissementen en hebben derhalve geen CTB plicht. 

Feestjes en op stap
Een feestje met cliënten en of personeel is dus ook weer mogelijk onder verantwoordelijkheid van de (wijk) manager. Bespreek dit vanuit gezondheid en welbevinden met elkaar. 
Cliënten die in het reguliere circuit op stap willen hebben vanaf zaterdag een ook CoronaToegangsBewijs nodig. Steffie heeft hiervoor een filmpje met uitleg gemaakt in eenvoudige taal.

Toegevoegd op 13 september 2021

QR code aanvragen lukt niet?

Soms lukt het niet om een coronapaspoort aan te maken op de Corona Check app. Dit komt bijna altijd doordat de gegevens van jouw vaccinatie niet terecht zijn gekomen bij het RIVM. Het kan ook zijn dat je geen smartphone hebt, voor beiden problemen is een oplossing.  

Wil jij ook een Coronapaspoort? Mail dit formulier dan volledig ingevuld naar coronavaccinatie@oro.nl. Onze ORO arts verwerkt deze gegevens in het registratiesysteem zodat je alsnog op de Corona Check app het coronapaspoort kunt aanmaken. De registratie kan een paar dagen duren. Als je geen smartphone hebt, kun je dat aangeven. De QR wordt dan per mail naar jou verzonden door de ORO Arts. De QR kun je dan uitprinten. Deze print is 1 jaar geldig. Daarna kun je via coronacheck.nl een nieuw bewijs aanmaken.

Toegevoegd op 2 juli 2021

CoronaCheck app

Met de CoronaCheck kun je aantonen dat je negatief getest of volledig gevaccineerd bent. Voor alle informatie over deze app verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid. Je kunt ook de helpdesk bellen via het gratis telefoonnummer 0800-1421.

Wanneer je geen DigiD of toegang tot digitale middelen hebt dan kun je de helpdesk van Buitenlandse Zaken bellen op 0247-247 247. Zij zorgen dan voor een geprint bewijs.

Copyright © 2021 ORO
Skip to content