ORO ORO

De Meent

Baroniehof 189, 5709 HL Helmond

De Meent is een sfeervol en veelzijdig dagbestedingscentrum in de Helmondse wijk Rijpelberg. De persoonlijke begeleidingsbehoefte, interesses, vaardigheden en mogelijkheden van de cliënt staan bij De Meent centraal.

De werkzaamheden die verricht worden zijn veelzijdig. Zo wordt er gewerkt aan sorteeropdrachten, corveetaken en lichte productiewerkzaamheden, zonder werkdruk. Daarnaast krijgt de creativiteit natuurlijk alle ruimte in bijvoorbeeld het schilderwerk, prikken en tekenen. Ook worden producten gemaakt voor het eigen verkooppunt.

de meent

Het dagbestedingscentrum

Bij De Meent werken we in verschillende groepen. De samenstelling van die groepen is afgestemd op de sfeer, de omgeving en de werkzaamheden waarbij de cliënten zich het meeste thuis voelen. Zo wordt in een van de groepen gewerkt in een rustige en zeer gestructureerde werkomgeving. Cliënten die last hebben van omgevingsprikkels hebben hier een eigen, individuele werkplek. In een andere groep wordt meer aandacht besteed aan het werken in groepsverband, bijvoorbeeld met gezamenlijke activiteiten of spelvormen.

In de wijk

Onze cliënten vormen een onderdeel van de samenleving waarin ze wonen. Daarom verrichten zij vanuit De Meent ook werkzaamheden in de wijk. Ze brengen post rond, voorzien andere ORO-locaties van schone was, halen snipperpapier op bij de basisschool, doen boodschappen en helpen mee om de wijk schoon te houden. Samen met de begeleiders kijken we waar de vraag ligt en pakken we die individueel of in groepsverband op.

Benieuwd wat ORO nog meer kan bieden op het gebied van werk en dagbesteding? Bekijk een overzicht.

Heb je een vraag over zorg?

Aarzel niet en neem contact op met ORO Entree. Bel: 0492 47 28 72 (op werkdagen van 09.00-17.00 uur) of vul onderstaand formulier in. Wij begeleiden je bij jouw vragen en wensen.

Copyright © 2019 ORO