ORO ORO
Lees Voor

‘De Oppas geeft mij lucht’

“De Oppas service van ORO geeft mij lucht. Even tijd voor mezelf. Tijd om met de buurvrouw te wandelen of te fietsen. Even tijd voor wat anders.” Anja Driessen uit de Neerkant maakt sinds kort gebruik van De Oppas. Elke woensdagmiddag komt Eline Verwijst (27) bij haar op bezoek om iets met Tren, de elfjarige zoon van Anja te doen. Tren geniet er met volle teugen van. En Anja dus ook. Spelen met de Lego, naar de vogeltjes in de volière of even lekker springen op de trampoline? Tren weet het al. “Fietsen, naar oma!” Prima, zegt Eline. “Jas aan, fiets pakken, dan gaan we. Naar oma!”

Anja Driessen staat in de keuken en kijkt het tafereel lachend aan. Het was een goede keuze om De Oppas te benaderen, concludeert ze. “Ik zag het op Facebook”, vertelt ze even later aan de keukentafel. “Tren heeft vroeger op het kinderdagcentrum gezeten en hij ging al logeren bij ORO. Inmiddels zit hij in Horn op een school voor speciaal onderwijs, net als zijn broertje Cas.”

Meer vrijheid

Het verhaal dat ze op internet las over De Oppas sprak haar aan. “Tren vraag veel aandacht. Heel veel aandacht. Als ik even met Cas een spelletje wil doen, zit hij er continu tussen. Hij zuigt je energie op. Ik ben er voor de kinderen, maar ik merk ook wel dat er heel weinig tijd voor mezelf overblijft. Een avondje uit-eten of de bioscoop? Nee, ’s avonds ben ik er zoveel mogelijk voor de kinderen. Maar zo’n middagje, eens in de week, wat meer vrijheid, dat sprak me wel aan.”

Match

Om een beeld te krijgen van welke oppas bij Tren zou passen, kwam coördinator Wendy Saes op bezoek. Wendy dacht dat Eline een goede match zou zijn. Anja: “Het was meteen goed, dat zag ik wel. Ik zag hoe hij op Eline reageerde en wist dat het goed zat. Ik zag meteen vertrouwen.” Dat gevoel was wederzijds. “Klopt. Tren is meteen heel open naar mij”, vertelt Eline als de fietstocht erop zit. “Hij zegt wat hij leuk vindt, wat hij graag wil doen. Het gaat prima.”

Afwisseling

Voor Eline, die in Helmond woont, is het werken voor De Oppas een mooie afwisseling met haar reguliere werk. “Ik werk in Uden in de vroegbehandeling van kinderen met een spraak- taalproblematiek. Mijn werkweek duurt vier dagen, dus er is nog een dag over. Ik vind het leuk om die op deze manier in te zetten. Het is fijn voor Tren en eigenlijk fijn voor het hele gezin. Daar doe je het voor.”

de oppas
oppas service

De Oppas

Een keer lekker samen uit eten? Naar een concert, een verjaardag? Of naar een ouderavond? Heel gewoon, zou je zeggen. En als je kinderen hebt, even een oppas regelen. Maar wat als je kind een verstandelijke beperking en daardoor extra zorg nodig heeft? Dan is een ‘gewone’ oppas vaak geen optie. Speciaal voor deze doelgroep is er De Oppas service. Gespecialiseerde en opgeleide medewerkers komen dan oppassen.

Wil je meer weten over De Oppas bij ORO? Klik dan hier.

Leuk verhaal?
Deel het met je vrienden!

Copyright © 2021 ORO
Skip to content