ORO ORO

Bewegen op maat

  • Regio's: 9
  • Asten Deurne Geldrop Gemert Helmond Laarbeek Mierlo Rijtven Someren
  • Leeftijden: 5
  • Jeugd Jong volwassen Kind Senior Volwassen

Bewegen op maat! Omdat het bestaande aanbod soms niet passend is. Wij kijken naar de individuele doelen en maken een aanbod op maat, hieronder vallen ook Yoga en Running Therapie. Doelen kunnen zijn:
– Zelfredzaamheid vergroten
– Beweegvaardigheden aanleren
– Gedrag beïnvloeden, ontladen
– Deelname aan de maatschappij

De praktische uitvoering kan heel verschillend zijn. Van advies op de woongroep of in de thuissituatie tot het samen aan de slag gaan in kleine groepjes of één op één. Mogelijk samen naar de sportschool, leren fietsen, afvallen, begeleiden naar een regulier sportgroepje of samen ontdekken waar jouw beweeginteresses liggen.

 

Yoga

Yoga is bedoeld voor mensen met een sociaal emotioneel ontwikkelingsniveau van 1,5 jaar of ouder. De deelnemers begrijpen gesproken taal en kunnen een voorbeeld nadoen. Inspanning en ontspanning zijn bij yoga perfect met elkaar in balans. We bevorderen je lichaamshouding, motoriek, de werking van spieren, organen, klieren en de bloedsomloop. Ook zaken als ademhaling, zelfbewustzijn en het concentratievermogen krijgen aandacht.

Yoga is een plezierige, fijne activiteit, waarbij je met al je zintuigen speelt. Het helpt bij het verwerken van prikkels, het zorgt ervoor dat je lekker en zelfbewust in je vel zit.

Doel van een yoga les/therapie kan zijn:
– Het leren ervaren van je lichaam
– Verbeteren van zelfbewustzijn
– Verbeteren van zelfvertrouwen

Yoga wordt ook recreatief in groepsverband aangeboden.

 

Running therapie

Kun je rennen en ben je ouder dan zestien jaar? Dan is running therapie mogelijk iets voor jou. Bij running therapie gaan we hardlopen met als doel je brein te ontlasten. Het is een therapievorm waarbij je met je lichaam bezig bent, maar de effecten ervan zul je met name op psychisch gebied ervaren. Bij running therapie is het praten in eerste instantie ondergeschikt aan het bewegen. En heb je nog nooit hard gelopen? Geen probleem, ervaring is niet nodig. Running therapie wordt altijd gegeven op individuele basis.

 

CONTACT

Wil je meer weten over Bewegen op Maat en heb je al zorg vanuit ORO, neem dan contact op met je contactpersoon. Zo niet, neem dan contact op met ORO Entree, via telefoon of onderstaand formulier. Zij bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn.Selecteer een regio

Copyright © 2020 ORO