ORO ORO

Logeren

  • Regio's: 9
  • Asten Deurne Geldrop Gemert Helmond Laarbeek Mierlo Rijtven Someren
  • Leeftijden: 5
  • Baby / peuter Jeugd Jong volwassen Kind Kleuter

Lekker logeren! Natuurlijk kan dat ook voor kinderen en jong volwassenen met een hulpvraag. Je kunt logeren in het weekend, door de week of bijvoorbeeld tijdens een vakantie. In Deurne, in Helmond en op Het Rijtven hebben we logeerlocaties waar we onze logees gastvrij ontvangen en iedereen zichzelf kan zijn.

Logeren is leuk!

Even gezellig weg. Met anderen kletsen, spelen en eten. Nieuwe contacten leggen, maar ook leren omgaan met andere situaties en met andere mensen. Wie wel eens logeert bij een van de logeerhuizen van ORO, leert een heleboel. Zonder dat je dat merkt, trouwens. Want logeren is vooral heel erg leuk!

Sommige kinderen gaan na school naar een van de plaatsen waar ORO buitenschoolse opvang aanbiedt. Andere kinderen of jongeren logeren met enige regelmaat een weekend of een doordeweekse dag in een van de logeerhuizen. Een ding staat voorop; we kijken eerst naar het kind om zo de beste match te maken met een passende leeftijd- en type logeergroep.

Logeren is leuk en leerzaam voor de logees, de ouders en begeleiders: win-win! Gezamenlijk werken we aan een passende, veilige omgeving. Waarbij iedereen zich prettig voelt, zichzelf kan zijn, zich kan ontwikkelen en kan ontspannen. Ouders krijgen tijdens zo’n logeermoment tijd om even bij te tanken en de accu op te laden. Een weekendje zonder zorgen, (extra) aandacht voor de andere kinderen en aandacht voor elkaar. Soms is dat even nodig. Bovendien zie je dat juist door deze mogelijkheid te bieden, kinderen vaak langer thuis kunnen blijven wonen.

Maar er zijn meer redenen. Logeren is bijvoorbeeld heel goed om jong volwassenen voor te bereiden op (begeleid) zelfstandig wonen. Hiervoor bestaat de Training Logeren en Leren.

Reactie van ouders

‘Het blijft moeilijk’
“Luca is nu vijftien. Hij logeert al bij ORO vanaf zijn vijfde. Eerst een keer in de maand, sinds kort twee keer. Ik blijf het moeilijk vinden, hoor. Ik mis hem als hij er niet is. Zijn aanwezigheid, zijn drukte, zijn knuffel. Waarom ik het toch doe? Omdat ik vind dat hij er ook recht op heeft dat hij later op zichzelf gaat wonen. Luca gaat waarschijnlijk ook meedoen aan Logeren en Leren. Op dit moment zit hij al een keer per maand in een groep met jongvolwassenen. Dan leert hij al dat hij zijn eigen bed moet opmaken en helpen in de keuken. Dat leren krijgt straks meer vorm, zodat we langzaam maar zeker kunnen kijken naar een plekje waar hij zich thuis voelt en waar hij zelfstandiger kan wonen.” Manuela, moeder van Luca.

‘Onze andere kinderen willen ook!’
“Toen Bram vijf was zijn we begonnen met het logeren. Nu is hij veertien en hij gaat nog steeds met veel plezier. Hij is altijd enthousiast en komt ook altijd met leuke verhalen thuis. Mijn andere kinderen willen ook wel een keer! Ons geeft het even lucht. Ongewild draait het gezin toch vooral om Bram. Als hij gaat logeren, krijgen wij ook de kans om de dingen te doen met de andere kinderen die we niet kunnen doen als Bram erbij is.” Leon, vader van Bram.

Contact

Wil je meer weten over logeren of de Training Logeren en Leren? Neem dan contact op met ORO Entree, via telefoon of onderstaand formulier. Zij bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn.    Selecteer een regio

    Copyright © 2020 ORO