ORO ORO
Lees Voor

Logeren

Even gezellig weg. Met anderen kletsen, spelen en eten. Nieuwe contacten leggen, leren omgaan met andere situaties en met andere mensen. Wie wel eens logeert bij een van de logeerhuizen van ORO, leert een heleboel. Zonder dat je dat merkt, trouwens. Want logeren is vooral heel erg leuk!

WIN WIN SITUATIE

Je kunt bij ORO logeren in het weekend. In onze logeerhuizen in Deurne (ook wel Vennen genoemd) en op Het Rijtven ontvangen we onze logees gastvrij en kan iedereen zichzelf zijn.
Een ding staat voorop; we luisteren en kijken telkens opnieuw naar ieder kind om zo de beste match te maken met een passende leeftijd- en type logeergroep.

Logeren is leuk en leerzaam voor de logees, de ouders en begeleiders: win-win! Gezamenlijk werken we aan een passende, veilige omgeving. Waarbij iedereen zich prettig voelt, zich kan ontwikkelen en kan ontspannen. Ouders krijgen tijdens zo’n logeermoment tijd om even bij te tanken en de accu op te laden. Een weekendje zonder zorgen, (extra) aandacht voor de andere kinderen en aandacht voor elkaar. Soms is dat even nodig. Bovendien zie je dat juist door deze mogelijkheid te bieden, kinderen vaak langer thuis kunnen blijven wonen.

Maar er zijn meer redenen. Logeren is bijvoorbeeld heel goed om jongvolwassenen voor te bereiden op (begeleid) zelfstandig wonen. Lees meer hierover: Training Logeren en Leren.

Reactie van ouders

‘Het blijft moeilijk’
“Luca is nu vijftien. Hij logeert al bij ORO vanaf zijn vijfde. Eerst een keer in de maand, sinds kort twee keer. Ik blijf het moeilijk vinden, hoor. Ik mis hem als hij er niet is. Zijn aanwezigheid, zijn drukte, zijn knuffel. Waarom ik het toch doe? Omdat ik vind dat hij er ook recht op heeft dat hij later op zichzelf gaat wonen. Luca gaat waarschijnlijk ook meedoen aan Logeren en Leren. Op dit moment zit hij al een keer per maand in een groep met jongvolwassenen. Dan leert hij al dat hij zijn eigen bed moet opmaken en helpen in de keuken. Dat leren krijgt straks meer vorm, zodat we langzaam maar zeker kunnen kijken naar een plekje waar hij zich thuis voelt en waar hij zelfstandiger kan wonen.” Manuela, de moeder van Luca.

‘Onze andere kinderen willen ook!’
“Toen Bram vijf was zijn we begonnen met het logeren. Nu is hij veertien en hij gaat nog steeds met veel plezier. Hij is altijd enthousiast en komt ook altijd met leuke verhalen thuis. Mijn andere kinderen willen ook wel een keer! Ons geeft het even lucht. Ongewild draait het gezin toch vooral om Bram. Als hij gaat logeren, krijgen wij ook de kans om de dingen te doen met de andere kinderen die we niet kunnen doen als Bram erbij is.” Leon, vader van Bram.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

    Copyright © 2022 ORO
    Skip to content