ORO ORO

Spelbegeleiding

  • Regio's: 9
  • Asten Deurne Geldrop Gemert Helmond Laarbeek Mierlo Rijtven Someren
  • Leeftijden: 7
  • Baby / peuter Jeugd Jong volwassen Kind Kleuter Senior Volwassen

Bij Spelbegeleiding proberen we het spel weer op gang te brengen als dit vastloopt of als spelen moeilijk is door de onbekendheid met materialen of door een beperking.

Voor wie is het?
Spelbegeleiding is voor kinderen tussen 0-16 jaar of volwassenen met een verstandelijke handicap. De cliënten waarmee gewerkt wordt kunnen getraumatiseerd zijn, een gebrek aan zelfvertrouwen hebben of kampen met communicatieproblemen.

Hoe werkt het?
Met behulp van verschillende speltechnieken en spelmateriaal (lego, poppen, verkleedkleren enz.) proberen we het spel, de spelvariatie en persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. We observeren (goed kijken) tijdens een speelsessie. Zo’n speelsessie is bijvoorbeeld bedoeld om de spelontwikkeling te bevorderen of om andere problemen een plaats te geven.

Naast het begeleiden van de cliënten geven we ook adviezen aan opvoeders (leerkrachten, ouders) over spelbegeleiding en spelstimulering. Dit kan in groepen of individueel. De behoeften van de cliënten staan centraal. Spelbegeleiding is een therapievorm die valt onder vaktherapie.

 

CONTACT

Wil je meer weten over spelbegeleiding en heb je al zorg vanuit ORO, neem dan contact op met je contactpersoon. Zo niet, neem dan contact op met ORO Entree, via telefoon of onderstaand formulier. Zij bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn.    Selecteer een regio

    Copyright © 2021 ORO