ORO ORO
Lees Voor

Training Logeren en Leren

Samen plezier maken en leren zelfstandig(er) te worden. Bij een Logeerhuis geven we op doordeweekse dagen de training Logeren en Leren. Deze training is gericht op het bevorderen van zelfstandigheid in combinatie met persoonlijkheidsontwikkeling.

Voor wie is de training?

De training Logeren en Leren is bedoeld voor thuiswonende kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking, vanaf ongeveer 12 jaar. Die zelfstandiger willen worden of (uiteindelijk) zelfstandig of begeleid willen gaan wonen.

Wat houdt de training in?

Tijdens een verblijf in het logeerhuis wordt in een groep, van 5 tot 12 logees, samengewerkt en geleerd in een ontspannen sfeer. Dat gebeurt na school of werk tot de volgende ochtend, maar een overnachting is niet noodzakelijk.

Het doel is om stap voor stap te leren om ‘uit huis’ te gaan. Dit doen we door de zelfstandigheid van de logee te bevorderen. Daarbij komen ook de persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden aan bod. In themablokken worden de verschillende onderwerpen besproken en geoefend die bij zelfstandig of begeleid wonen belangrijk zijn. Per groep wordt bekeken welke onderwerpen het beste bij de deelnemers passen. Vanzelfsprekend kunnen ouders en logees ook persoonlijke leerdoelen aangeven waaraan gewerkt kan worden.

Doordat de cursus iteratief en flexibel wordt aangeboden is er geen vast begin- of eindpunt, hierdoor kan een jongere ten alle tijden in- of uitstromen naar wens.

Onderwerpen waar we over gaan praten zijn:

 • Sociale vaardigheden
 • Huishoudelijke werkzaamheden
 • Veiligheid in en om het huis
 • Post en geldzaken
 • Persoonlijke verzorging en gezondheid
 • Vrije tijd
 • en nog veel meer!

‘Gewoon’ logeren kan natuurlijk ook

Lekker logeren! Natuurlijk kan dat ook voor kinderen met een hulpvraag. Je kunt logeren in het weekend, door de week of bijvoorbeeld tijdens een vakantie op onze locatie in Deurne, Helmond of Het Rijtven. We doen allerlei leuke dingen. Dat hoort natuurlijk bij logeren! Lees hier meer  over logeren.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

  Copyright © 2022 ORO
  Skip to content