ORO ORO

Training Logeren en Leren

 • Regio's: 9
 • Asten Deurne Geldrop Gemert Helmond Laarbeek Mierlo Rijtven Someren
 • Leeftijden: 4
 • Jeugd Jong volwassen Kind Volwassen

Samen plezier maken en leren zelfstandig(er) te worden. Bij Logeerhuis Deurne en Logeerhuis Helmond geven we op doordeweekse dagen de training Logeren en Leren. Deze training is gericht op het bevorderen van zelfstandigheid in combinatie met persoonlijkheidsontwikkeling.

Voor wie is de training?

De training Logeren en Leren is bedoeld voor thuiswonende kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking, vanaf ongeveer 12 jaar. Die zelfstandiger willen worden of (uiteindelijk) zelfstandig of begeleid willen gaan wonen.

Wat houdt de training in?

De training Logeren en Leren is bedoeld voor thuiswonende kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Tijdens een verblijf in het logeerhuis wordt in een groep, van 5 tot 9 logees, samengewerkt en geleerd in een ontspannen sfeer. Dat gebeurt na school of werk tot de volgende ochtend, maar een overnachting is niet noodzakelijk.

Het doel is om stap voor stap te leren om ‘uit huis’ te gaan. Dit doen we door de zelfstandigheid van de logee te bevorderen. Daarbij komen ook de persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden aan bod. In themablokken worden de verschillende onderwerpen besproken en geoefend die bij zelfstandig of begeleid wonen belangrijk zijn. Per groep wordt bekeken welke onderwerpen het beste bij de deelnemers passen. Vanzelfsprekend kunnen ouders en logees ook persoonlijke leerdoelen aangeven waaraan gewerkt kan worden.

Doordat de cursus iteratief en flexibel wordt aangeboden is er geen vast begin- of eindpunt, hierdoor kan een jongere ten alle tijden in- of uitstromen naar wens.

Onderwerpen waar we over gaan praten zijn:

 • Sociale vaardigheden
 • Huishoudelijke werkzaamheden
 • Veiligheid in en om het huis
 • Post en geldzaken
 • Persoonlijke verzorging en gezondheid
 • Vrije tijd
 • en nog veel meer!

‘Gewoon’ logeren kan natuurlijk ook

Lekker logeren! Natuurlijk kan dat ook voor kinderen met een hulpvraag. Je kunt logeren in het weekend, door de week of bijvoorbeeld tijdens een vakantie op onze locatie in Deurne, Helmond of Het Rijtven. We doen allerlei leuke dingen. Dat hoort natuurlijk bij logeren! Lees hier meer  over logeren.

CONTACT

Zoek je een gezellige plek waar je, samen met anderen, leert op eigen benen te staan? Dan is Logeren en Leren misschien wel iets voor jou! Wil je meer weten? Neem dan contact op met ORO Entree via telefoon of onderstaand formulier. Zij bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Om deel te nemen heb je een geldige indicatie voor Verblijf Tijdelijk nodig.Selecteer een regio

Copyright © 2020 ORO