ORO ORO
Lees Voor

‘Door te sporten voel ik me fijner’

Sporten op dinsdagmiddag. In een Helmonds fitnesscentrum is Jeroen van den Berkmortel (20) klaar met een uitgebreide warming-up. Hij komt net van de cross- trainer. Bewegingstherapeut Suzan Derks van ORO staat al klaar. Klaar voor een uur pittige training!

Sporten is goed als je te zwaar bent

“Ik was te zwaar”, zegt Jeroen tussen twee oefeningen door. “Eerst deed ik aan hardlopen, ook samen met Suzan. Maar ik wilde een nieuwe uitdaging.” En zo kwam Jeroen, wonend aan de Kromme Haagdijk en werkend bij Hotel Heppie, op eigen verzoek in het fitnesscentrum terecht. Twee keer per week is hij er te vinden om te sporten. Eén keer samen met Suzan, zijn personal trainer. Met het gewicht van Jeroen gaat het ondertussen goed. Gaf de weegschaal een jaar geleden nog 97.2 aan, eind november komt de grens van de 90 kilo in zicht. Jeroen: “Ik weeg nu nog 90.5, maar als ik jarig ben, op 19 december, dan wil ik op de 90 zitten.”

sporten
fitness

Boksen

Jeroen geniet zichtbaar van de fysieke inspanning. Samen met Suzan loopt hij van het ene naar het andere toestel. Ook de bokshandschoenen gaan aan en de boksbal wordt opgezocht. Jeroen trapt en slaat dat het een lieve lust is. “Dit vind ik lekker”, klinkt het terwijl hij het zweet van zijn voorhoofd veegt, “ik ben een echte sportliefhebber. Door hier bezig te zijn voel ik me fijner; zit ik lekkerder in mijn vel. Bewegen is gezond.” Suzan is blij met het enthousiasme van Jeroen. “Hij is er altijd”, zegt ze. “Steady as a rock.” En over haar eigen rol: “Motivatie is heel belangrijk voor Jeroen. En hij heeft hulp nodig bij de oefeningen. Om te kijken wat bij zijn lichaam past en waar zijn grenzen liggen.”

Als het uur er bijna op zit raakt de pijp van Jeroen langzaam leeg. “Ik begin het wel te voelen, ja. Ze kan goed kletsen maar ook heel goed luisteren. Dat is voor mij fijn als ik het soms in het leven wat moeilijk heb. Ik kan haar hulp niet missen.” Tot slot wordt de koffiehoek in het sportcentrum opgezocht. Even kletsen, even relaxen. Donderdag staat een nieuwe training op het programma. Jeroen zal er zijn, dat ik zeker. Op naar de 90 kilo!

Leuk verhaal?
Deel het met je vrienden!

Copyright © 2022 ORO
Skip to content