ORO ORO
Lees Voor

Een bijzondere verrassing

Elk jaar met Moederdag en met Kerstmis verraste Geert Kessels de begeleiders van de woning waar zijn dochter Laura woonde al met een doosje Merci. Een mooi gebaar waarmee Geert zijn dankbaarheid en waardering uitsprak voor de zorg voor zijn dochter. Op 21 december 2020 overleed Laura. Ze was pas 25 jaar. Een aantal weken later wilde Geert de medewerkers op Het Rijtven nog graag een keer bedanken. Allemaal deze keer.

455 doosjes Merci, allemaal met een mooie, persoonlijke boodschap van Geert. Nog altijd geëmotioneerd overhandigde Geert op vrijdag 5 februari de doosjes aan wijkmanager Lonneke Zwanenberg. Laura leed aan het zeldzaam voorkomende Pitt Hopkins Syndroom; een erfelijke aandoening van het zenuwstelsel. “Het uit handen geven van een stuk zorg, vonden we heel moeilijk”, zegt Geert. “Je wilt het zelf kunnen, maar op een bepaald moment voel je dat het niet lukt, dat het thuis te moeilijk wordt. Je voelt de onmacht. De verhuizing van Laura naar Het Rijtven was dus wel een behoorlijke schok.”

Alle aandacht voor Laura

Laura voelde zich al snel helemaal thuis op Het Rijtven, waar ze bijna twintig jaar woonde. Geert: “Hier kreeg ze altijd alle aandacht die ze nodig had. Van mensen die niet gespannen waren, die geduldig waren, naar haar luisterden en naar haar keken. Om haar gaven. Laura voelde zich hier veilig. Dat was fijn voor Laura en ons gezin, met nog twee andere kinderen, kon ook weer functioneren.”

Weemoed

Om ORO te bedanken voor de zorg, besloot Geert om alle zorgmedewerkers van Het Rijtven een doosje Merci te geven. ‘Voor de toewijding, het samen zoeken naar oplossingen en mogelijkheden, de rust die jullie uitstralen, de warmte en de liefde voor haar’, zo schreef Geert in een persoonlijke boodschap bij de doosjes chocolade. “Ik kom, als de coronamaatregelen achter de rug zijn, nog graag een keer koffiedrinken op Het Rijtven. En ik zal er altijd met weemoed en fijne herinneringen aan terugdenken.” Naast de doosjes Merci kreeg de woning waar Laura heeft gewoond ook een ingelijste foto van Laura met een bedankwoordje.

Dit komt wel aan

Wijkmanager Lonneke Zwanenberg was duidelijk geraakt door de woorden van Geert. “Fantastisch”, reageert ze. “Wat een mooi gebaar. Zeker in een tijd waarin iedereen zo keihard werkt, onder soms zware omstandigheden, is zo’n blijk van waardering goud waard. Dit komt wel aan, ja. Op een geweldig positieve manier.”

Lees meer over het verhaal van Geert Kessels in het Eindhovens Dagblad

Leuk verhaal?
Deel het met je vrienden!

Copyright © 2022 ORO
Skip to content