ORO ORO
Lees Voor

Recreatie op Het Rijtven

De groene omgeving van Het Rijtven biedt een schat aan verrassende recreatie mogelijkheden. Kom eens kijken, kom eens beleven!

Speellandschap

Speellandschap Recreatie Rijtven

Een speeltuin op een bijzondere plek, dat moet wel een bijzondere speeltuin zijn. En is het ook! Met bijzondere speeltoestellen, natuurlijke paden door de tuin en bloemen en planten die je verbeelding en zintuigen prikkelen. Volledig ingericht op de wensen en behoeften van cliënten. Kinderen uit de buurt zijn natuurlijk ook van harte welkom onder begeleiding van hun ouders.

Boerderij en snoezelstal

rijtven boerderij

In het hart van Het Rijtven liggen de boerderij en de snoezelstal. Cliënten werken er. Ze vinden het heerlijk om in de buitenlucht actief te zijn. Ze houden de tuin bij, verzorgen de dieren, zagen hout en zijn actief in de kas. Kom gerust eens kijken bij de knuffeldieren in de snoezelstal, de varkens en kippen en de dieren in de wei.
Meer informatie? Neem contact op via: 0493-329400. En bekijk het filmpje hierboven.

Openingstijden: Dagelijks van 13.30-16.00 uur (m.u.v. weekenden van okt t/m apr). Groepen op afspraak.

Gedichtenroute

Gedichtenroute Recreatie Rijtven

Wie een gerichte wandeling over Het Rijtven wil maken, kan ervoor kiezen om de Gedichtenroute te volgen. Loop door de groene omgeving, maak kennis met Het Rijtven en geniet onderweg van de verrassende, poëtische of ontwapenende taaluitingen van bewoners en anderen.

Zin in een hapje of drankje na afloop? Café De Honingpot vormt, met het gezellige terras, een trefpunt voor bewoners, medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van Het Rijtven.

Zwembad

Recreatie Zwembad Rijtven

Het zwembad op Het Rijtven wordt gebruikt voor allerlei therapeutische activiteiten voor cliënten. Maar ook andere groepen maken regelmatig gebruik van deze recreatie voorziening die door het warme water en de verstelbare vloer unieke mogelijkheden biedt voor verschillende recreatie doelgroepen. Zo verzorgt een duikvereniging cursussen voor mensen met autisme of een verstandelijke beperking

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Laat het weten via rijtven@oro.nl.

Snoezelbioscoop

Recreatie Snoezelbioscoop Rijtven

In de Snoezelbioscoop hangt een enorm gordijn. Langzaam komt het gordijn tot leven. De planten op de gordijnstof komen tot bloei, vogels springen van tak naar tak. Het gordijn gaat langzaam open. Er blijkt een hele wereld achter schuil te gaan. Zo begint de animatiefilm All that space between us die de in Noorwegen woonachtige Nederlandse kunstenares Simone Hooymans speciaal voor de Snoezelbioscoop maakte. Doordat de film heel groot wordt geprojecteerd kun je steeds weer nieuwe details ontdekken in de kleurrijke wereld. De muziek bij de film is gemaakt door de Noorse muzikant Mari Kvien Brunvoll. Zij bespeelt porselein. Haar zang maakt het nog sprookjesachtiger.

De bioscoop is elke werkdag open tussen 9.00 en 17.00 uur. Na 18.00 uur en in het weekend kun je op afspraak en op vertoon van je identiteitsbewijs de sleutel ophalen bij de receptie in gebouw De Waag.

Huifkarritten

Recreatie Huifkar

Aan cliënten en ook aan bezoekers, bieden we huifkarritten aan. Uiteraard is onze huifkar ook geschikt om mensen die rolstoelafhankelijk zijn te vervoeren. Beweeg mee op het trage stappen van de paarden en geniet van de prachtige natuur in alle seizoenen. Een rit met de huifkar duurt ongeveer twee uur.

Voor prijzen en reserveringen kun je contact opnemen met de Boerderij van Het Rijtven (brijtven@oro.nl / 06-46403677).

Meer over Het Rijtven:

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

    Copyright © 2022 ORO
    Skip to content