ORO ORO
Lees Voor

Postelpark

Welkom bij Postelpark

In Someren, tegen het dorpscentrum aan, ligt het appartementencomplex Postelpark. ORO heeft hier 10 appartementen waar bewoners zelfstandig wonen. De appartementen hebben een eigen woonkamer met keuken, slaapkamer en badkamer.

De begeleiding van de bewoners vindt hier zoveel mogelijk plaats op afstand. Wel is er een gezamenlijke huiskamer waar de bewoners van de appartementen samen kunnen eten of hun eten ophalen. Hier kunnen ze elkaar ook ontmoeten of kan er een praatje gemaakt worden met een van de begeleiders.

Op de begane grond wonen vijf bewoners in een groepswoning. Ze hebben een eigen zit- en slaapkamer. De groepswoning heeft een gezamenlijke huiskamer met keuken. Er zijn gedeelde badkamers.

De gezellige binnentuin is dé ontmoetingsplaats als het buiten lekker weer is.

Er is een slaapdienst en in het gebouw is een lift aanwezig.

  • Type woningen: groepswonen, appartementen
  • Aantal bewoners: 15
  • Leeftijd bewoners: tussen 25 en 70 jaar

Adres: Postelpark 10, 5711 JE Someren
Plan je route

Over Postelpark

‘Verbinding’ is een sleutelwoord voor het Postelpark. De actieve begeleiding zorgt ervoor dat er regelmatig leuke activiteiten zijn. Vaak worden daar ook contactpersonen en vrijwilligers bij betrokken. Een feestje is op Postelpark nooit ver weg. ‘Er kan veel meer dan je denkt’, is dan ook een motto dat hoog in het Postelpark-vaandel staat.

Een gelukkig leven staat centraal in de begeleiding. Ben je gelukkig met het werk of de dagbesteding die je doet, heb je leuke hobby’s, hoe gaat het met het leggen van contacten? Al dat soort zaken wordt besproken met de bewoners. De bewoners van de appartementen helpen we bijvoorbeeld  met het structureren van hun dag en/of hun huishouding. Ook ADL-zorg wordt, als dat nodig is, verleend.

Over de bewoners

De bewoners van Postelpark variëren in leeftijd ongeveer tussen de 25 en 70 jaar. De meeste bewoners gaan overdag naar dagbesteding of naar werk. Bijna niemand werkt fulltime, dus er is altijd wel leven en gezelligheid te vinden op Postelpark. Omdat sommige bewoners overdag thuis zijn, is er altijd begeleiding aanwezig of in ieder geval bereikbaar.

Huiselijkheid, sfeer en gezelligheid. Het past helemaal bij Postelpark. Waar de bewoners elkaar opzoeken om samen een spelletje te doen of te wandelen. In de avonden hebben veel bewoners hun eigen activiteiten. Ze gaan naar KansPlus, naar een sportclub, muziek of hobbyclub. Of ze gaan op bezoek bij familie. We kijken goed wie wat wil en hoe we daarbij eventueel kunnen helpen.

En moet je naar de supermarkt, de dokter of de apotheek? Geen probleem, Postelpark heeft alle voorzieningen en alle winkels op loopafstand.

Ik vind het zo leuk dat hier zoveel wordt georganiseerd waar ik en mijn familie aan mee kunnen doen en dat we dit zelf mee mogen organiseren” – bewoner

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

    Copyright © 2022 ORO
    Skip to content