ORO ORO
Lees Voor

Gezellestraat

Welkom bij Gezellestraat

In een rustige woonwijk in Gemert wonen vijf bewoners in leeftijd variërend van 20 tot ongeveer 65, in een kleinschalige woonvoorziening. Vier kamers zijn op de eerste verdieping, een bewoner woont in een verbouwde garage beneden. De bewoners delen een badkamer en er zijn drie toiletten. De woonkamer en de keuken gebruiken ze samen. Achter de woningen ligt een gezellige tuin met een tuinset, waarvan met name in de zomer veel gebruik wordt gemaakt. De schuur bij de woning wordt benut voor de vervoersmiddelen van de bewoners. Er is onder meer een duofiets aanwezig.

De begeleiding is hier aanwezig tussen acht uur ’s ochtends tot tien uur ‘s avonds. In de nachtelijke uren kan gebruik gemaakt worden van de diensten van de Zorgcentrale. Er is geen lift aanwezig.

  • Type woning: groepswonen
  • Aantal bewoners: 5
  • Leeftijd bewoners: 20 tot 65 jaar

Adres: Gezellestraat 7, 5421 PE Gemert

Over Gezellestraat

Omdat de eigen kamers relatief klein zijn, is er sprake van veel gezamenlijkheid in deze woning. De bewoners – op dit moment alleen maar mannen – zijn veel beneden in de woonkamer. Daar kijken ze samen televisie, kletsen ze wat, drinken ze samen koffie, wordt er gekaart en worden spelletjes gespeeld.

De begeleiders van de mensen in de deze woning, begeleiden ook twee bewoners die in de buurt, aan de Deel wonen. De bewoners van deze twee woningen kennen elkaar goed en komen regelmatig bij elkaar op bezoek.

De tijd nemen voor de mensen die er wonen en de zelfstandigheid zoveel mogelijk stimuleren. Dat zijn belangrijke uitgangspunten voor de begeleiders van deze woning. De meeste bewoners hebben maar een beperkt netwerk. Dat betekent dat de begeleiders vaak meegaan als er een dokter of een andere hulpverlener wordt bezocht.

Door de psychiatrische problematiek, is er veel individuele aandacht. Begeleiders ‘lezen’ de bewoners en blijven in contact. Ze ‘zijn’ er. Hoe gaat het met jou, wat kunnen we doen om jouw leven gelukkig te maken?

Over de bewoners

De bewoners hebben overdag allemaal hun eigen activiteiten. Ze werken bij Senzer of doen dagbesteding in de buurt. Een van de bewoners werkt zelfstandig aan auto’s in een garage in de buurt.

De bewoners helpen mee met het bereiden van het eten. Van het bedenken van het menu, het doen van de boodschappen – de supermarkt ligt om de hoek – tot het koken en dekken en opruimen van de tafel.

Heb je een vraag over Gezellestraat?

Wil je graag meer weten over wonen bij Gezellestraat? Vul dan je contactgegevens en vraag hieronder in. We nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op. Liever direct contact met ORO Entree? Bel dan naar 0492 - 47 28 72 of mail naar welkom@oro.nl

    Copyright © 2022 ORO
    Skip to content