ORO ORO

Het Laarhuys

Moreeshof 1, 5737 BL Lieshout

In 2017 is Het Laarhuys geopend. Het was op dat moment bijna elf jaar geleden dat een groep enthousiaste ouders het initiatief nam voor deze woonvoorziening voor jongeren met een beperking in Lieshout. In Het Laarhuys werken ouders sindsdien nauw samen met de begeleiders van ORO. Het motto is dan ook: Bij Het Laarhuys doen we het samen.

Appartementen

Het Laarhuys heeft twee woongroepen voor in totaal dertien bewoners. Daarnaast hebben twaalf bewoners een eigen appartement met bad- en slaapkamer. Elke woongroep én de appartementen hebben een gemeenschappelijke ruimte. Ook is er een mooie snoezelhoek. Rondom het gebouw ligt een mooie tuin die door de ouders is ingericht en wordt bijgehouden.

Samen

Ouders vervullen een grote rol in Het Laarhuys. Veel van die ouders wonen in de buurt van het complex. Ze lopen vaak binnen, leggen hun kind soms zelf in bed, helpen bij het in bad doen of halen hun kind op om in het dorp een terrasje te pakken. De kennis van de ouders over hun kind wordt gecombineerd met de ervaring en de vakkennis van ORO. Samen realiseren ze een fijne woonplek voor de bewoners.

Sfeer

Om alles soepel te laten verlopen is een open communicatie van groot belang. Dat is de basis voor de uitstekende sfeer die er in Het Laarhuys heerst. Bewoners ontmoeten elkaar, doen veel samen, maar hebben ook hun eigen rust en ruimte.

Het Laarhuys
Laarhuys
Vogelhuisje Laarhuys

Wil je meer lezen over dit ouderinitiatief? Lees het artikel: ‘We doen het samen’.

Heb je een vraag over zorg?

Aarzel niet en neem contact op met ORO Entree. Bel: 0492 47 28 72 (op werkdagen van 09.00-17.00 uur) of vul onderstaand formulier in. Wij begeleiden je bij jouw vragen en wensen.

Copyright © 2020 ORO