ORO ORO
Lees Voor

Het Laarhuys

Moreeshof 1, 5737 BL Lieshout

In 2017 is Het Laarhuys geopend. Het was op dat moment bijna elf jaar geleden dat een groep enthousiaste ouders het initiatief nam voor deze moderne en luxe woonvoorziening voor jongeren met een beperking in Lieshout. In Het Laarhuys werken ouders sindsdien nauw samen met de begeleiders van ORO. Het motto is dan ook: Bij Het Laarhuys doen we het samen.

Appartementen

Het Laarhuys heeft twee woongroepen voor in totaal dertien bewoners. Daarnaast hebben twaalf bewoners een eigen appartement met bad- en slaapkamer. Elke woongroep én de appartementen hebben een gemeenschappelijke ruimte. Ook is er een mooie snoezelhoek. Rondom het gebouw ligt een mooie tuin die door de ouders is ingericht en wordt bijgehouden.

Samen

Ouders vervullen een grote rol in Het Laarhuys. Veel van die ouders wonen in de buurt van het complex. Ze lopen vaak binnen, leggen hun kind soms zelf in bed, helpen bij het in bad doen of halen hun kind op om in het dorp een terrasje te pakken. De kennis van de ouders over hun kind wordt gecombineerd met de ervaring en de vakkennis van ORO. Samen realiseren ze een fijne woonplek voor de bewoners.

Bewoner Rob:Het Laarhuys is een huis waar jonge mensen wonen. We zijn ook vrienden van elkaar. Ik ben blij hier te wonen. Het is een plek waar ik mijzelf thuis voel. Het Laarhuys ligt in het dorp van Lieshout waardoor we naar de winkels kunnen gaan. De ouders helpen veel, zoals met klusjes in huis en de tuin bijhouden.

Sfeer

Om alles soepel te laten verlopen is een open communicatie van groot belang. Dat is de basis voor de uitstekende sfeer die er in Het Laarhuys heerst. Bewoners ontmoeten elkaar, doen veel samen, maar hebben ook hun eigen rust en ruimte. Er is bijvoorbeeld ook een snoezelbadkamer aanwezig om heerlijk te ontspannen.

Het Laarhuys
Laarhuys
Vogelhuisje Laarhuys

Wil je meer lezen over dit ouderinitiatief? Lees het artikel: ‘We doen het samen’.

Heb je een vraag over zorg?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

    Copyright © 2021 ORO
    Skip to content