ORO ORO
Lees Voor

Met het geluksbudget van ORO naar de Efteling

ORO heeft sinds 2017 een geluksbudget voor alle cliënten die bij ORO wonen. Per cliënt is honderd euro beschikbaar om genietmomentjes te creëren zonder dat daar een heel administratief boekwerk aan te pas komt. Met het geluksbudget kunnen de medewerkers bij ORO iets extra’s doen. Een groot of klein moment, dat maakt niet uit, het gaat erom dat de cliënt geniet!

Steengoed

Jordy woont in woonvoorziening Steengoed in Bakel. Een paar maanden geleden kwam hij met het idee om een keer met z’n allen naar de Efteling te gaan. Een super plan vonden bijna alle andere bewoners. Maar … wie gaat dat betalen? Jordy wist het wel. Dat was wel iets voor wijkmanager Suzanne Wortman. Nou is een dagtripje met zoveel mensen ook voor onze Suzan natuurlijk een beetje erg veel geld. Maar ze bracht Jordy wel op een idee. “Samen maakten we een brief voor de sponsorcommissie”, vertelt hij. “Iedereen maakte een mooie tekening en we hebben onze handtekening onder de brief gezet. En we gingen kortingskaartjes sparen van de Albert Heijn.”

Geweldige dag

Het antwoord van de sponsorcommissie was positief. “Zij wilden de bus betalen.” En de rest van het geld? Jordy: “Dat kwam uit het geluksbudget. Iedereen was het ermee eens.”

Op maandag 22 mei was het zover. In een bus gingen dertien bewoners en evenveel begeleiders (allemaal op vrijwillige basis) naar de Efteling. Jordy: “Iedereen had een eigen begeleider, want de kinderen mochten helemaal zelf bepalen wat ze wilden doen. Ik ben drie keer in de Baron geweest! Max mocht daar jammer genoeg niet in. Die was net een centimeter te klein. En Bjorn was zijn bril kwijtgeraakt in de Piranha. Wat ik heb gegeten? Een broodje kebab!”

Wijkmanager Suzanne was zelf ook van de partij. “Iedereen heeft enorm genoten”, zegt ze. “De ene zat de hele dag in het Sprookjesbos en de andere in de achtbanen. Ze hebben het super leuk gevonden.” Dat vindt Jordy ook. “Het leukste vond ik de gezelligheid. Fijn met elkaar een dagje weg.”

Leuk verhaal?
Deel het met je vrienden!

Copyright © 2022 ORO
Skip to content