ORO ORO
Lees Voor

‘Op vakantie met Frans, dat wil ik volgend jaar weer!’

Op vakantie met ORO. Rob vindt het gezellig als Frans volgend jaar weer mee gaat. Voor Rob Laurensse zit de vakantie er weer op. Tien dagen was hij met een groep van acht mensen naar Oostenrijk. En hij heeft genoten. Dat geldt ook voor Frans Jaspers. Frans ging voor het eerst als vrijwilliger mee met een vakantiereis van ORO. “Ik moest even wennen aan het andere tempo van deze groep mensen, maar na twee dagen wilde ik eigenlijk niet anders meer.”

Vakantie Oostenrijk

“Is dat niks voor jou? Samen met mij een groep begeleiden op vakantie naar Oostenrijk.” Toen Pieter Jaspers, voor ORO werkzaam in het Grafisch Centrum, het aan zijn broer Frans vroeg, vond hij het al snel een goed idee. Tien dagen, met een busje, zes deelnemers, twee begeleiders. “Dat is hard werken, maar de waardering die je ervoor terugkrijgt is geweldig. Het grapje dat je maakt, het complimentje dat je geeft, de sfeer die je in de bus maakt: deze mensen zijn je zo dankbaar! Dat is echt heel mooi.”

Vakantiefoto’s

Als de foto’s enkele weken later worden bekeken, komen de herinneringen bij Rob meteen boven. Trots vertelt hij over het bezoek aan het kasteel van Sissi in Wenen, aan het klooster dat ze bezocht hebben en over die dag dat ze naar het dichtbij gelegen Bratislava in Slowakije zijn gereden. Wat hij het leukste vond? Rob moet er even over nadenken. “Het feest in het dorp”, zegt hij dan. “Van de brandweer. Dat was gezellig. Met de muziek. Toen ze die grote hoorn bij ons op de tafel legden. Dat was leuk.”

Ander tempo

Ondertussen is iedereen weer aan het werk. Rob in het Grafisch Centrum en Frans in de brouwerij, een plek waar het tempo weer net een tikje hoger ligt dan tijdens de vakantie. “Als het volgend jaar zo uitkomt ga ik weer mee”, zegt hij. Van Rob mag het. “Zeker. Met Frans was het gezellig!”

Leuk verhaal?
Deel het met je vrienden!

Copyright © 2022 ORO
Skip to content