ORO ORO
Lees Voor

ORO volgt de richtlijnen van de GGD en RIVM over coronavirus

Voor meer nieuws en de laatste updates over de richtlijnen die ORO volgt, klik hier.

Momenteel is er veel te doen rondom het coronavirus. In het nieuws, op Social Media, op het werk; iedereen praat er over. De onrust groeit nu er ook Nederlanders en zelfs een Helmondse is besmet met het virus. Ook binnen ORO komen er steeds meer vragen over het coronavirus.

Middels dit bericht informeren we je over de richtlijnen binnen ORO betreffende het coronavirus. ORO volgt het advies van de GGD die zich baseert op de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Alle GGD’en en ziekenhuizen zijn op de hoogte van de protocollen hoe met een patiënt om te gaan en welke maatregelen te nemen indien er sprake is van een besmetting. De landelijke en regionale ontwikkelingen worden door ORO gemonitord.

Er is geen reden tot paniek, maar alertheid en zorgvuldig omgaan met hygiëne is wel van belang. De belangrijkste maatregelen die binnen ORO worden genomen en die je zelf ook kunt volgen:

  • Heb extra aandacht voor handhygiëne en was regelmatig je handen (zie ook ‘goed handen wassen’ op de website van het RIVM)
  • Hoest en nies niet in je handen, maar aan de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik bij voorkeur papieren zakdoekjes en gooi die direct na gebruik weg
  • Regelmatig reinigen van de toiletten en dingen die mensen vaak aanraken (denk aan: deurklinken, trapleuningen, kranen, telefoons e.d.) 
  • Heb je koorts en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en ben je de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest: China (inclusief: Macau en Hongkong), Singapore, Zuid-Korea, Iran, De Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia-Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië, neem dan telefonisch contact op met jouw huisarts.

Actuele informatie over het coronavirus vind je op de website van het RIVM. Op de website van de GGD staat tevens meer actuele informatie.

Indien de situatie verandert en mogelijk andere (of aanvullende) maatregelen nodig zijn, wordt iedereen binnen ORO hierover geïnformeerd. 
Voor meer nieuws en de laatste updates over de richtlijnen die ORO volgt, klik hier.

Deel met je vrienden!

Copyright © 2021 ORO
Skip to content