ORO ORO
Lees Voor

Kennissessie Autisme en Complex Gedrag

Wanneer je zoals mensen met autisme informatie anders verwerkt, dan reageer je anders op de wereld. Soms op een voor andere ongepaste of onverwachte manier. De manier waarop mensen met autisme denken, brengt veel onzekerheid en stress met zich mee. De uitdagingen die ze krijgen liggen niet altijd binnen hun mogelijkheden en het aanbod van prikkels is niet altijd volgens hun behoefte. 

Als je daarbij ook een verstandelijke beperking hebt, dan begrijp je informatie niet alleen anders maar ook nog eens minder goed en snel.
Als begeleider, ouder of verwante kun jij mensen met autisme het beste begeleiden als je de wereld als het ware vanuit een autistisch perspectief kunt bekijken.

Wat is de oorzaak van bepaald gedrag? Wat is de functie van bijvoorbeeld rituelen, de sterke interesses en dwangmatig gedrag?

Tijdens de kennissessie Autisme en Complex Gedrag krijg je kort uitleg in het anders denken en je gaat dit ook ervaren. Als begeleider of familielid kun jij bijvoorbeeld door aanpassingen in de omgeving en concrete communicatie voorspelbaarheid bieden waardoor er meer basisrust en veiligheid ontstaat. Hier kijken we naar praktische voorbeelden en tips om dit zelf toe te kunnen passen. 

Praktische informatie

ORO organiseert deze kennissessie gratis. Deze kennissessie duurt 1.5 uur en zal plaatsvinden op een ORO-locatie in Deurne. 
De kennissessie wordt gegeven door ORO-medewerker Sanne Eickmans. Sanne is Autisme Consulent en Trainer Autisme. 

Let op: De kennissessie is bedoeld voor mensen die al ervaring hebben met autisme en meer verdieping willen in de combinatie tussen autisme en complex gedrag.

In verband met de huidige maatregelen worden er geen cursussen en trainingen gehouden.

Vragen
Heb je nog vragen, neem dan contact op met Marloes (Recruiter Complex Gedrag) op telefoonnummer: 0492-530066 of via e-mail: recruitment@oro.nl

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

    Copyright © 2022 ORO
    Skip to content