ORO ORO
Lees Voor

Van stage naar werk

Na een succesvolle stage mocht Lisanne Vinken (23) aan de slag in een woonzorgcentrum in Geldrop. In de horeca, want dat wilde ze graag. Van stagiaire werd Lisanne collega. Het werd drukker, de lat ging omhoog en Lisanne werd ongelukkig. Een klein half jaar later, als ze haar werkgeluk elders heeft gevonden, kijkt ze terug op een periode waarin ze veel geleerd heeft. En het zorgcentrum? Daar begint vandaag een nieuwe medewerker, ook via ORO. “Lisanne heeft het pad geëffend”, zegt coördinator Veroni Haans van Ananz woonzorgcentrum Berkenheuvel. Ondertussen werkt Lisanne bij biologische winkel de Kiem in Asten waar ze onder meer wordt begeleid door Mavis Rutjens.

Lisanne heeft het pad geeffend

“Van stage naar werk, dat was toch wel een overgang. Ik kreeg een andere verantwoordelijkheid. Dat voelde wel als een extra druk. Bovendien werd het in het restaurant ook steeds drukker. Op het werk liet ik niks merken. Ik kan dingen goed verstoppen, maar thuis kwam het er wel uit. Dan merkte ik dat ik over mijn grens was gegaan. Ik word dan heel gespannen en onzeker. Als ik bijvoorbeeld in het restaurant moest sluiten dan checkte ik alles wel tien keer. Of ik belde mijn moeder om me gerust te stellen. Dat was een heel vervelend gevoel, dat ik de volgende dag weer mee naar mijn werk nam. Bij mijn nieuwe baan is alles overzichtelijker. Ik doe steeds hetzelfde werk en dat vind ik fijn. Ik heb geen stress. Als iets niet af is, doe ik het de dag erna. Er zit niemand achter mijn vodden. Ik heb niet zoveel verantwoordelijkheid en ik doe ook niet zoveel verschillende dingen. Dat bevalt me heel goed.”

Stage

“De stage verliep heel goed en het aanbieden van een baan was voor mij een logisch vervolg. Ook deze mensen verdienen een kans. Je wilt toch iets voor een ander betekenen. De dagelijkse hectiek heeft haar hier uiteindelijk opgebroken. Ze deed het zó goed dat langzaam maar zeker de lat steeds een beetje hoger wordt gelegd in het team. Je schroeft je verwachtingen onbewust steeds wat verder op. Dat is de valkuil waar we wel ingelopen zijn, ja. Toen de emmer was overgelopen en Lisanne uitviel hebben we met de jobcoach van ORO geprobeerd om de omstandigheden zo aan te passen dat Lisanne weer aan de slag kon, maar eigenlijk was het toen al te laat. Ik vind het wel geweldig om te zien dat ze nu heel fijn functioneert in een andere omgeving. En wij? Wij hebben een nieuwe medewerker via ORO. Samen met de jobcoach gaan we hier een succes van maken. Met dank aan Lisanne, waar wij heel veel van geleerd hebben.” Aldus Veroni Haans.

Biologische winkel de Kiem

“Ik ben toevallig ook de buurvrouw van Lisanne. Ik ken haar al heel lang en vind het een schat van een meid. Ook wist ik dat ze niet helemaal gelukkig was in haar werk. Op dat moment ontstond bij ons in de winkel de behoefte aan iemand die, vooral in de ochtenduren, mee kon aanpakken. Vracht opruimen, houdbaarheidsdata controleren, bestellingen klaarzetten. Ik dacht meteen aan Lisanne.
Ze is nu een paar maanden bezig en ze doet het geweldig. Boven verwachting zelfs. Ze werkt elke ochtend van half acht tot half twaalf. Ze is super nauwkeurig, pakt alles aan en is heel erg trouw. Een advertentie? Nee, die hebben we niet gezet voor deze baan. Maar als we die gezet hadden, was Lisanne eruit gekomen. Ik hoop en verwacht dat ze hier helemaal haar draai gaat vinden. Het contact met ORO? Dat is prima. De jobcoach komt regelmatig langs. Dan gaat ze even met Lisanne wandelen om te praten over hoe ze zich voelt en hoe het gaat. Wat ons betreft voelt het helemaal super!” Zegt Mavis Rutjens van De Kiem.

Leuk verhaal?
Deel het met je vrienden!

Copyright © 2022 ORO
Skip to content