Verwendag 2021: eentje om nooit te vergeten!

De Verwendag van ORO is al vele jaren een begrip. Uit de hele regio komen cliënten -én vrijwilligers- op deze bijzondere dag naar Het Rijtven. Daar genieten ze de hele dag van activiteiten die ze zelf kunnen kiezen. Vorig jaar kon de Verwendag in de bekende vorm voor het eerst niet doorgaan. Maar ORO zou ORO niet zijn als daar niet iets op werd gevonden. De Verwendag werd verruild voor een groot aantal Verwendozen die op de locaties bezorgd werden. Het werd een groot succes dat voor de Verwendag 2021 herhaald werd.

Verrassingen

Om tien uur ’s ochtends zat iedereen er klaar voor. Op dagbestedingslocaties, in woningen en bij cliënten thuis. De dozen stonden klaar en met een leuk filmpje gaf de bekende Brabantse cabaretière Christel de Laat het startsein. De dozen mochten open, de Verwendag kon beginnen.

Meer dan 1100 cliënten genoten op deze tropische donderdag van de Verwendag 2021. Huizen werden versierd, links en rechts werden springkussens geplaatst, er was muziek, lekker eten en er waren verrassingen. Een heleboel!

Op de Rakthof in Helmond werd even wat minder hard gewerkt. De deelnemers genoten van lekker eten, drinken en gezellige muziek. Er was speciaal voor de Verwendag zelfs een waterfontein. Bij de Koppel in Laarbeek werd bingo gespeeld. Andrea en Rico genoten er met volle teugen van. Zeker toen een van de speciale razende reporters van RadiORO, onze eigen Jhon, langs kwam voor een interview dat live te beluisteren was.

Op Het Rijtven waren ook de Tenderclowns aanwezig om de bewoners te verrassen tijdens de Verwendag. De ORO-clowns hadden een studiedag op Het Rijtven en maakte van de gelegenheid gebruik om tussendoor links en rechts een lach op de gezichten van cliënten te toveren.
Bij de Noordzone was het super gezellig. Richard had op Erf 8 ’s ochtends meegeholpen om het springkussen op te blazen, maar erop spelen deed hij liever niet: veel te warm! De pannenkoeken hadden hem wel gesmaakt. Ook begeleidster Leonie geniet van de Verwendag. “Ik heb al zin in de ijsjes die straks komen”, zegt ze.

‘Echt verwennerij’

Even verderop, in Someren, hebben Peter en Patrick net hun laatste cocktail naar binnen gewerkt. Die hebben ze ’s morgens gemaakt. In de middag wordt het relaxen, en daar hebben ze veel zin in. Patrick: “We krijgen een lekker voetenbadje. Heerlijk. Dat is echt verwennerij!”
Op de Lage Hees in Laarbeek worden ondertussen waterspelletjes gespeeld en op de Meent in Helmond vliegen de sjoelstenen je om de oren. “Ze hebben net een beetje teveel bubbels gehad, denk ik”, zegt begeleidster Nicole. “Ze zitten de hele tijd te giechelen. Straks gaan we cupcakes maken, dan zal het wel wat rustiger worden.”

Om vier uur wordt de Verwendag van 2021 afgesloten met een beweegactiviteit. Terwijl het kwik bijna uit de thermometer knalt, swingt nog een groot aantal deelnemers mee op de feestelijke klanken van Jerusalema. En dan zit het erop. Of er vanavond nog hard voor het Nederlands elftal gejuicht wordt? Dat zou zomaar eens tegen kunnen vallen. Maar een feest was het wel! Volgend jaar? Het lijkt erop dat we dan weer een ‘gewone’ Verwendag kunnen organiseren. Maar lukt dat niet, dan is dit een prima alternatief!

Complimenten aan de organisatie, dank aan de sponsors, met name aan de Vrienden van ORO voor deze geweldige Verwendag 2021!

Deel met je vrienden!

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

"*" geeft vereiste velden aan

Kolom 1

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Skip to content