Vrijwilliger worden

Bij ORO zijn ruim duizend vrijwilligers actief en daar zijn we erg blij mee! Iedere vrijwilliger levert op zijn of haar eigen manier een positieve bijdrage aan het leven van onze cliënten. Eén keer per week een wandeling maken met een cliënt, helpen bij de wekelijkse avondsoos, maandelijks op bezoek komen bij een cliënt. Als vrijwilliger van ORO maak je kennis met bijzondere mensen. Mensen die genieten van jouw gezelschap. Wil jij graag vrijwilliger zijn bij ORO?

Wij verwachten van onze vrijwilligers vooral veel enthousiasme en inzet. En we vinden het natuurlijk fijn als je voor een langere tijd bij ons blijft. Voor onze cliënten is het prettig als ze vertrouwde gezichten om zich heen hebben. Ervaring in de zorg is niet vereist. Vrijwiller zijn levert vooral heel veel dankbaarheid, waardering en voldoening op.

Zodra je je hebt aangemeld als vrijwilliger, krijg je van ons:

  • Een goede introductie
  • Duidelijke taakomschrijving
  • Samenwerkingsovereenkomst
  • Reiskostenvergoeding
  • Begeleiding
  • Scholing

FLEXVRIJWILLIGER

Wil je graag iets doen voor een ander? Maar wil je jezelf niet voor langere tijd vastleggen? Dan is dít iets voor jou! Bij ORO zijn we namelijk op zoek naar flexvrijwilligers. Dat betekent dat je op vrijwillige basis een paar keer per jaar komt helpen bij ORO. Even tijd maken voor het geluk van een ander. Dat voelt goed, ook voor jezelf.

Jouw hulp kan het verschil maken. Zodat Daan tóch naar die leuke activiteit gebracht kan worden, ondanks dat zijn vaste vrijwilliger op vakantie is. Of je loopt een avond mee met de avondvierdaagse, helpt een middag bij het onderhoud van het speellandschap, of je ondersteunt bij een feestje voor bewoners door oliebollen te bakken. Het gaat altijd om kortdurende, incidentele activiteiten, die bijdragen aan het geluk van de cliënten.

HOE WORD IK VRIJWILLIGER?

Als vrijwilliger word je begeleid door onze coördinatoren vrijwilligerswerk. Lijkt het je leuk om bij ons team aan te sluiten of wil je meer informatie? Neem dan contact op via 0492 53 00 53, of per e-mail: vrijwilligers@oro.nl.

WERKEN BIJ ORO

Voor informatie over vacatures bij ORO, stages en het flexbureau, ga naar werkenbijoro.nl.

VRIJWILLIGERSPORTAAL

Er wordt gewerkt aan een nieuw vrijwilligersportaal. In de tussentijd kun je het declaratieformulier hier downloaden. Voor overige vragen kun je contact opnemen met je locatie of één van de coördinator-vrijwilligers.

Bekijk het verhaal van de beloning voor de 1000ste vrijwilliger bij ORO.

Filmpjes van onze vrijwilligers

Vrijwilliger Simone

“Je geeft iets, maar je ontvangt nog veel meer.” Vrijwilligerswerk brengt niet alleen onze cliënten plezier. Ook als vrijwilliger zelf brengt het je veel; je leert nieuwe mensen en plekken kennen, doet misschien andere dingen dan je gewend bent.

Bekijk video
Vrijwilliger Haya

“Ik kan hier altijd mezelf zijn, het is altijd goed genoeg.” Een keertje samen pannenkoeken bakken, een rondje lopen… Bij ons zijn alle vrijwilligers welkom! Of je nu wekelijks een uurtje over hebt, of een aantal keer per jaar tijd vrij kan maken; alles is mogelijk.

Bekijk video
Vrijwilliger Liesbeth

“Het maakt me een vollediger mens”. Er gebeuren hier elke dag wondertjes. Cliënten die de dieren altijd op afstand hebben gehouden, gaan bijvoorbeeld ineens de hond aaien. Je kunt op zoveel manieren bijdragen aan een gelukkiger leven.

Bekijk video

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

"*" geeft vereiste velden aan

Kolom 1

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Skip to content