Lekker in je vel

Cognitieve gedragstherapie

Je manier van denken en de gevoelens die daarbij horen hebben een grote invloed op je leven. Misschien ben je angstig, depressief, negatief of verdrietig. Hoe dat komt? Het kan te maken hebben met verschillende dingen. Misschien is sprake van psychische problematiek, zoals een depressie, angststoornis of een verslaving. Maar ook ‘kleinere’ dingen in het leven -ruzie op school of op het werk- kunnen negativiteit oproepen.

Voor wie is het?

Cognitieve gedragstherapie is geschikt voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking die last hebben van negatieve gevoelens. Ook de mensen die dichtbij je staan doen mee.

Hoe werkt het?

Jouw verhaal staat bij deze therapievorm centraal. Wat is je verleden, wat wordt je toekomst? We staan stil bij jeugdervaringen, jouw omgeving en hoe jij je gedraagt in moeilijke situaties. Samen zoeken we de knelpunten en obstakels en we gaan oefenen om je gedrag en je gedachten langzaam te veranderen. Zo krijg je handvatten voor jezelf om het anders te doen. Deze handvatten helpen je om de psychische klachten geleidelijk aan te verminderen. De cognitieve gedragstherapie is pas geslaagd als je knelpunten zijn opgelost en je klachten zijn verminderd.

Cognitieve gedragstherapie wordt geleverd door Lore, het behandel- en expertisecentrum van ORO.

Meer weten?

Heb je vragen? Je contactpersoon bij ORO kan je hier meer over vertellen.
Heb je nog geen hulp van ORO? Neem dan via een van onderstaande manieren contact met ons op.

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud