Ernstig meervoudige beperking

Mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) hebben ernstige lichamelijke en verstandelijke beperkingen. Een laag IQ en een functioneren dat te vergelijken is met een peuter van twee jaar.

Voor hun levensgeluk zijn deze mensen in grote mate afhankelijk van hulp. ORO biedt deze hulp. Deskundig, betrokken, warm én met oog voor de altijd aanwezige talenten van ieder uniek mens. Wij denken dat ook mensen met een ernstige beperking kunnen en willen groeien. Op hun manier, in hun tempo en in een sfeer, benadering en omgeving die aan hen is aangepast.

24-UURS ZORG

Mensen met EMB hebben meestal 24 uur per dag intensieve zorg nodig. Omdat ze veel moeite hebben met communiceren is het vaak een ingewikkelde zoektocht naar de best passende ondersteuning. Wat wil jij, waar word jij gelukkig van, hoe wil je graag geholpen worden?

Een team, waaronder gedragsdeskundigen en gespecialiseerde medici en paramedici, van Lore, het behandel- en expertisecentrum van ORO, begeleidt onze medewerkers in de woningen en bij de dagbesteding.

VERSCHILLENDE WOONVORMEN

Zelfstandig wonen is voor mensen met EMB geen optie. Toch komt er een moment dat het beter is om het ouderlijk huis te verlaten. ORO heeft verschillende woonvormen waar mensen met EMB kunnen wonen. Samen met de ouders kijken we (naar) welke woonvorm het beste past. En natuurlijk beslis je als ouder mee over hoe de zorg wordt ingevuld en wat je graag zelf blijft doen.

OUDERINITIATIEF

In de afgelopen jaren hebben wij op diverse plaatsen ervaring opgedaan met het begeleiden van ouderinitiatieven. Dit zijn groepen ouders die samen voor hun kinderen een woonvorm willen opzetten. Wij kunnen deze initiatieven vanaf het eerste moment ondersteunen. Na de realisatie zijn wij natuurlijk graag bereid om -mede- invulling te geven aan de zorg- en ondersteuningsvragen in de nieuwe woonvorm. Maar … jij bepaalt!

DAGBESTEDING

Diverse dagbestedingscentra zijn speciaal ingericht voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Het accent bij deze vorm van dagbesteding ligt op een sfeervolle daginvulling. Wat vind jij leuk en waar word jij gelukkig van? Lekker in de natuur, bij de dieren, lekker snoezelen, muziek, zwemmen of creatief bezig zijn? Het kan allemaal.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud