ORO ORO

Het Rijtven

Den Dreef 13, 5751 NS Deurne (voorheen Helmondseweg 144)

HET RIJTVEN GESLOTEN VOOR BEZOEKERS

In verband met het coronavirus, mogen we geen bezoekers meer toelaten op Het Rijtven. En dus ook niet bij de paardenstallen, de boerderij en de speeltuin. Sommige bezoekers hebben de borden helaas niet gezien, waardoor er tóch kinderen komen spelen in de speeltuin en buurtbewoners een wandeling of fietstochtje maken op het terrein. Doe dat niet, om onze cliënten, medewerkers en jezelf te beschermen. Namens alle cliënten en medewerkers op Het Rijtven: dankjewel dat je niet naar Het Rijtven komt! We hopen je gauw weer welkom te mogen heten. Lees hier het laatste nieuws over het coronavirus.

Op Het Rijtven wonen cliënten van alle leeftijden met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Ook cliënten met meervoudige, complexe beperkingen of ernstige gedragsproblematiek krijgen er de zorg, veiligheid en aandacht die ze nodig hebben. Naast woonvoorzieningen zijn er voorzieningen voor dagbesteding en recreatie. Denk aan de boerderij met Snoezelstal, waar ook bezoekers dieren kunnen aaien. Drink iets in De Honingpot of maak een wandeling door het prachtige Beekdal. Ook leuk is de gedichtenroute, die onder andere naar de paarden, dierenweides en de Vlindertuin leidt. Op Het Rijtven werken, naast begeleiders die dagelijkse zorg en ondersteuning bieden, onder meer gedragsdeskundigen, AVG-artsen en bewegingstherapeuten. Maar ook gespecialiseerde fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten, pedicure en voedingsdeskundigen. Daarnaast is het Centrum Bijzondere Tandheelkunde hier gevestigd.

Buiten bij het Rijtven
Dieren op Het Rijtven

Verbinding mens, dier en natuur

We leren steeds meer over de waarde van het contact tussen mens en dier. Zo zijn onze paarden in de paardenstal vriend en therapeut tegelijkertijd. Het contact tussen mens en dier op de boerderij en in de paardenstal werkt stressverlagend.

De groene omgeving van Het Rijtven biedt een schat aan verrassende recreatiemogelijkheden. Een aantal recreatieve voorzieningen, zoals de boerderij met de snoezelstal, is op bepaalde tijden ook voor bezoekers toegankelijk. Kom eens kijken, kom eens beleven!

Het Rijtven groeit verder

Wie terugdenkt aan de eerste fase van het Masterplan ziet in gedachten waarschijnlijk alweer de bouwers aan het werk. Prachtig om te zien dat moderne huizen zijn verrezen, die ook nog eens in een prachtige omgeving staan. Vanuit hetzelfde gedachtengoed groeit Het Rijtven aankomende jaren verder. De tweede fase van het Masterplan start met de bouw van woningen aan Het Gebint.
Ben je benieuwd naar de plannen? Lees dan verder.

Masterplan Het Rijtven

In het hier en nu op Het Rijtven

Rust, geborgenheid en de groene omgeving kenmerken Het Rijtven. Een omgeving die belangrijk is voor de mensen die er wonen en dagbesteding doen. Maar ook voor de mensen die er werken én voor mensen uit de regio. We willen dat mensen zich hier thuis voelen. Kinderen uit de buurt, rustzoekers, natuurliefhebbers.
Wil je weten wat er allemaal te doen is, klik dan hier. Iedereen is van harte welkom.

Bereikbaarheid

Wij verzoeken je bij voorkeur met de fiets of lopend het terrein te bezoeken. Voor fietsers is er een fietsenstalling midden op Het Rijtven, naast de receptie. Mocht je toch met de auto komen, volg dan de aanwijzingen op de verkeersborden. Het Rijtven is een woonerf:

  • Bewoners hebben altijd voorrang
  • De maximumsnelheid is 15 km/uur
  • Parkeren is alleen in de parkeervakken toegestaan.

Download de plattegrond van Het Rijtven

Plattegrond Het Rijtven

Heb je een vraag over zorg?

Aarzel niet en neem contact op met ORO Entree. Bel: 0492 47 28 72 (op werkdagen van 09.00-17.00 uur) of vul onderstaand formulier in. Wij begeleiden je bij jouw vragen en wensen.

Copyright © 2020 ORO