Ernstige verstandelijke beperking

Ook met een ernstige verstandelijke beperking kun je bij ORO gelukkig zijn. Helemaal zelfstandig wonen en leven gaat niet, maar dat wil niet zeggen dat er geen mogelijkheden en kansen zijn. Bij ORO kijken we samen met jou en je ouders of andere familieleden naar wat je nog wél zelf kunt.

Kenmerken ernstige verstandelijke beperking

Mensen met een ernstige verstandelijke beperking (EVB) of een matige verstandelijke beperking (MVB) hebben een IQ dat ligt tussen de 35 en 50. Ook op gezondheidsgebied zijn er bijna altijd zaken die extra zorg vragen.

Wanneer er sprake is van een matige tot ernstige verstandelijke beperking (voorheen ook verstandelijk gehandicapt genoemd) heb je soms moeite om zelfstandig te werken, wonen of verder te leren.  We ontdekken wat je moeilijk vindt en gaan dan op zoek naar oplossingen. We vinden het belangrijk dat je zoveel mogelijk zelf kunt beslissen en zelf kunt doen. Wij helpen je daarbij als dat nodig is, jij maakt de keuzes.

LORE, HET BEHANDEL- EN EXPERTISECENTRUM VAN ORO

Ons aanbod is gericht op het weerbaar maken van mensen met een ernstig verstandelijke beperking en hen te ondersteunen om zo volwaardig mogelijk deel te nemen aan het dagelijks leven. Wij bieden een divers aanbod op het gebied van diagnostiek, behandeling, consultatie en deskundigheidsbevordering. De gespecialiseerde behandelaren van Lore, het behandel- en expertisecentrum van ORO, hebben een ruime ervaring in diagnostiek en behandeling bij cliënten met een ernstig verstandelijke beperking. Zij werken nauw samen met elkaar, cliënten, hun familie en omgeving, andere organisaties/instanties en begeleiders.

WONEN

Hoe wil je wonen? Waar wil je wonen? Welke hulp heb je daarbij nodig? Jouw woonvraag is altijd ons uitgangspunt. Samen met je familieleden kijken we goed naar wat jij precies nodig hebt om ergens veilig en fijn te kunnen wonen. Bij ORO hebben we verschillende woonvormen. Elke woonvorm heeft weer andere mogelijkheden van begeleiding. Je kunt wonen in een kleine groep, zelfstandig met begeleiding of thuis. In dat laatste geval bieden we ambulante hulp aan, begeleiding die bij je thuis komt.

WERKEN

Samen zoeken we ook naar een geschikte plek om te werken. Onze eigen jobcoaches kunnen je daarbij begeleiden op je werkplek, maar er zijn ook verschillende bedrijven die je daar goed bij begeleiden. En mocht het werken in een bedrijf niet lukken, dan zijn er nog genoeg andere kansen. Samen zoeken we naar de meest ideale plaats om jouw talenten te ontwikkelen en in te zetten. Op creatief gebied, met de computer, als filmer, of misschien toch als arbeidskracht, maar dan in een omgeving die nog net wat meer bescherming biedt. Het kan allemaal.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud