Prettige dag

Kinderdagcentrum (KDC)

Kinderdagcentrum (KDC) Binderen is er speciaal voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of (meervoudige) beperking van 0 tot 7 jaar. Elk kind heeft andere vragen en andere behoeften. De vraag en behoefte van elk individueel kind, staat bij ons centraal. Daarbij vinden we de samenwerking met de ouder(s) heel belangrijk.

Wat doen we?

Op het KDC bieden we individuele ontwikkelingsgerichte ondersteuning, begeleiding en behandeling. We zetten daarbij onze expertise in op het gebied van onder andere motoriek, autisme, prikkelverwerking, ondersteunende communicatie en schoolvoorbereiding. Binnen het KDC werken we met een multidisciplinair team, bestaande uit: zorgcoördinatoren (aanspreekpunt voor ouders), groepsbegeleiders, gedragsdeskundigen, logopedisten, fysio-, ergo- en vaktherapeuten zoals muziek en beweging.

Voor ieder kind maken we een persoonlijk plan. Samen met jou als ouder, zorgcoördinator en gedragsdeskundige kijken we naar wat jouw kind nodig heeft, waar zijn of haar talenten liggen en waar hij of zij gelukkig van wordt.

Begeleiding en behandeling

Door de samenwerking met gedragsdeskundigen en therapeuten van Lore (het behandel- en expertisecentrum van ORO) kunnen we alle noodzakelijke kennis voor de juiste begeleiding en behandeling verzamelen en een complete aanpak bieden (dit wordt beschreven in een beeldvormingsverslag). Een aantal keren per jaar evalueren we gezamenlijk het zorgplan en passen we het aan waar nodig of wenselijk.

Groepen

Bij KDC Binderen zijn verschillende groepen met elk hun eigen sfeer, omgeving en aanbod. Er zijn communicatie/structuurgroepen, speel- leergroepen en school voorbereidende groepen. Ieder kind gaat naar de groep waar hij of zij het beste aansluit op basis van de hulpvraag en ontwikkeling. Elke groep heeft zijn eigen vaste groepsbegeleiding.

Locatie(s)

De hoofdlocatie KDC Binderen is gevestigd aan de Helmondselaan 68. Daarnaast kent het KDC nog verschillende externe locaties in regio Helmond. Een aantal van deze locaties zijn gevestigd binnen de gebouwen van speciaal onderwijs (sbo/so). Daarmee leggen we de verbinding tussen zorg en onderwijs, delen we kennis en laten we de overstap naar (speciaal) onderwijs zo soepel mogelijk verlopen.

Dagprogramma

KDC Binderen is van maandag tot en met vrijdag geopend. De dag begint om 09:00 uur en eindigt om 15:00 uur. Ook in schoolvakanties zijn wij open. De dagprogramma’s zijn afgestemd op de behoeftes en leermogelijkheden van de kinderen. Per groep kan de afwisseling en het tempo/aanbod van activiteiten verschillen. Naast de groepslokalen is er voldoende buitenspeelruimte. Ook maken de kinderen gebruik van het zwembad, de bouwhoek, snoezelruimte en gymzaal die in het hoofdgebouw aanwezig zijn.

Uitstroom

Bij de kalenderleeftijd van 5 jaar worden alle kinderen individueel door middel van een kind perspectief gesprek besproken met het samenwerkingsverband van de scholen in de regio. Samen met ouder(s) gaan we op zoek naar de best passende vervolgplek. Dit kan een vorm van (speciaal) onderwijs zijn. Of we zoeken naar een passende en zinvolle vorm van dagbesteding.

Sfeer proeven?

Het kan een hele stap zijn om jouw kind te laten starten bij het KDC. Het is natuurlijk mogelijk om eerst een keer de sfeer te komen proeven.
Wij leiden jou en je kind met aandacht rond en beantwoorden graag al jouw vragen. Bekijk het Stappenplan Kinderdagcentrum voor het aanvragen van een rondleiding.

Voor vragen rondom aanmelding of de wachtlijst kun je contact opnemen met Lore Entree middels het telefoonnummer 088-0026300, optie 1.

Dienstenaanbod

Het complete aanbod voor kind en jeugd kun je in deze brochure bekijken.

Meer weten?

Heb je vragen? Je contactpersoon bij ORO kan je hier meer over vertellen.
Heb je nog geen hulp van ORO? Neem dan via een van onderstaande manieren contact met ons op.

Lore Entree
Telefoon: 088-0026300, optie 1
E-mail: welkom@lorebehandelcentrum.nl

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud