Prettige dag

Kinderdagcentrum (KDC)

Op het Kinderdagcentrum (KDC) helpen we kinderen in hun ontwikkeling. Hierbij staat de groei, ontplooiing en ontwikkeling van het kind voorop.

Voor wie is het?

Het KDC is er voor kinderen van 0 tot 7 jaar met een ontwikkelingsachterstand of een (meervoudige) beperking. Denk aan kinderen die op een reguliere school vastlopen en net wat meer begeleiding nodig hebben.

Hoe werkt het?

Op het KDC bieden we individuele ontwikkelingsgerichte ondersteuning en begeleiding. We zetten daarbij onze expertise in op het gebied van onder andere logopedie, autisme, prikkelverwerking, gebarentaal, hechtingsproblematiek en andere culturen.

Voor ieder kind maken we een persoonlijk plan. Samen met jou als ouder kijken we naar wat jouw kind nodig heeft, waar zijn of haar talenten liggen en waar hij of zij gelukkig van wordt.

Begeleiding en behandeling

Door de samenwerking met gedragsdeskundigen en therapeuten van Lore (het behandel- en expertisecentrum van ORO) kunnen we alle noodzakelijke kennis voor de juiste begeleiding en behandeling verzamelen en een complete aanpak bieden. Een aantal keren per jaar evalueren we gezamenlijk het persoonlijk plan en passen we het aan waar nodig of wenselijk.

Groepen

Elk jaar zijn er ongeveer 10 tot 12 kleine groepen. Ieder kind gaat naar de groep waar hij of zij het beste aansluit op basis van de hulpvraag, leeftijd en ontwikkeling. Een juiste klik geeft je kind namelijk vertrouwen. De groepen krijgen hulp en ondersteuning van een gespecialiseerd team van deskundigen en begeleiders.

Een aantal locaties van het KDC zijn gevestigd binnen de gebouwen van speciaal onderwijs. Daarmee leggen we de verbinding tussen zorg en onderwijs, delen we kennis en laten we de overstap naar (speciaal) onderwijs zo soepel mogelijk verlopen. Omdat we weten dat deze overstap veel aandacht verdient.

Dagprogramma

De dagprogramma’s zijn afgestemd op de behoeftes en leermogelijkheden van de kinderen. Per groep kan de afwisseling en het tempo van activiteiten verschillen.
Vanzelfsprekend eten de kinderen iedere dag fruit en vinden de lunch en verzorgingsmomenten op vaste momenten plaats.

Sfeer proeven?

Het kan een hele stap zijn om jouw kind te laten starten bij het KDC. Het is natuurlijk mogelijk om eerst een keer de sfeer te komen proeven.
Wij leiden jou en je kind met aandacht rond en beantwoorden graag al jouw vragen. Bekijk het Stappenplan Kinderdagcentrum voor het aanvragen van een rondleiding.

Dienstenaanbod

Het complete aanbod voor kind en jeugd kun je in deze brochure bekijken.

Meer weten?

Heb je vragen? Je contactpersoon bij ORO kan je hier meer over vertellen.
Heb je nog geen hulp van ORO? Neem dan via een van onderstaande manieren contact met ons op.

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Naar de inhoud springen