Lekker in je vel

Tandarts (TCL)

Ons Tandheelkundig Centrum Lore (TCL) is er speciaal voor kwetsbare mensen. Naar de tandarts gaan is niet voor iedereen makkelijk. Zeker als je een (verstandelijke) beperking hebt, kan dat lastig zijn. De tandarts en de andere medewerkers van het team van het TCL hebben specialistische kennis over kaak- en gebitsproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking.

Voor wie is het?

Het TCL is bedoeld voor mensen, zowel jong als oud, die niet naar een gewone tandartspraktijk kunnen, bijvoorbeeld door een lichamelijke beperking, autisme of angst.

Hoe werkt het?

Een behandeling begint met een kennismakingsgesprek, waarin er veel tijd en ruimte is om te wennen aan de behandelaren en de ruimte. Als jij er klaar voor bent, wordt je gebit onderzocht en/of behandeld. Individuele aandacht, opvang, behandeling en begeleiding staan voorop. Zo wordt de behandeling zorgvuldig en stapsgewijs opgebouwd, passend bij jou. Als het nodig is vindt de behandeling plaats met medicatie of krijg je een roesje.

Het team bestaat uit tandartsen, een mondhygiëniste en (preventie)assistenten. Zij hebben veel kennis over kaak- en gebitsproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking. De medewerkers nemen alle tijd voor je, zodat jij je op je gemak voelt voordat de behandeling begint.

Het Tandheelkundig Centrum Lore bevindt zich op Het Rijtven in Deurne en wordt geleverd door Lore, het behandel- en expertisecentrum van ORO.

Meer weten?

Heb je vragen? Je contactpersoon bij ORO kan je hier meer over vertellen.
Heb je nog geen hulp van ORO? Neem dan via een van onderstaande manieren contact met ons op.

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud