Lekker in je vel

VG-poli

De VG-poli (Verstandelijk Gehandicapten) is een spreekuur voor volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking. Dit spreekuur wordt gehouden in samenwerking met het Elkerliek ziekenhuis.

Voor wie is het?

Mensen met een verstandelijke beperking die thuis wonen, komen meestal met klachten bij hun huisarts of dokter in het ziekenhuis terecht. Het is voor de huisarts of medisch specialist soms moeilijk uit te vinden wat er precies aan de hand is omdat mensen met een verstandelijke beperking zich vaak anders uiten. Daarnaast zijn er soms ook meerdere gezondheidsproblemen of afwijkende ziektepatronen. De arts kan daarom deze patiënten doorverwijzen naar de VG-poli.

Hoe werkt het?

Op basis van jouw hulpvraag wordt bepaald of je het beste naar de verpleegkundig specialist of de Arts Verstandelijk Gehandicapten (Arts VG) kunt gaan. Hij of zij onderzoekt de mogelijke oorzaak van je klachten en start eventueel een behandeling. Ook kan de Arts VG de leiding nemen als er meerdere dokters of therapeuten bij betrokken zijn. Indien noodzakelijk kan ook een gedragskundige meekijken.

Samenwerking
Om tot een zo nauwkeurig mogelijke diagnose te komen, kunnen we alle faciliteiten van het ziekenhuis gebruiken, zoals bloed- en röntgenonderzoek. Ook kunnen we patiënten doorsturen naar een medisch specialist als dat nodig is. De VG-poli biedt naast medische zorg ook psychosociale ondersteuning.
Er is voor jou en je ouders of begeleiders voldoende ruimte om vragen te stellen en problemen aan de orde te stellen.

De VG-poli is een samenwerking tussen het Elkerliek ziekenhuis en Lore, het behandel- en expertisecentrum van ORO.

Meer weten?

Heb je vragen? Je contactpersoon bij ORO kan je hier meer over vertellen.
Heb je nog geen hulp van ORO? Neem dan via een van onderstaande manieren contact met ons op.

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud