Besluit vanuit ORO coronateam

Het kabinet heeft ook de allerlaatste coronamaatregelen geschrapt. Vanaf nu geeft de Rijksoverheid alleen nog algemene adviezen om luchtwegvirussen, zoals griep, verkoudheid en corona te voorkomen.

Deze zijn nu ook door de branchevereniging VGN bekrachtigd en worden daarom ook overgenomen door ORO.

Dankzij vaccinaties en doorgemaakte infecties zijn we steeds beter tegen het coronavirus beschermd. Maar luchtweginfecties – zoals corona – blijven besmettelijk. Sommige mensen hebben een groter risico op een ernstig verloop van ziekte dan anderen. Daarom moeten we voor elkaar blijven zorgen. Vooral voor mensen met een kwetsbare gezondheid, zoals ook sommige cliënten, moeten we blijven opletten en ervoor zorgen dat we elkaar niet besmetten met virussen.

Voor iedereen met óf zonder klachten geldt:

  • Hoest en nies in je elleboog. Was vaak en goed je handen met water en zeep, ook als je geen klachten hebt. De desinfectiepompjes zullen overal blijven staan.
  • Zorg voor voldoende ventilatie van binnenruimtes.

Testen niet meer nodig

Alle adviezen over testen op corona en isolatie na een besmetting zijn vervallen. Dat geldt voor medewerkers én voor cliënten. Je hoeft dus niet meer te testen als je (corona)klachten hebt.

Kwetsbare mensen

Bij kwetsbare mensen blijven we nog extra voorzichtig. Wanneer er in een woongroep sprake is van een mogelijke uitbraak of cliënten ernstig ziek zijn, kan de (AVG) arts daarom adviseren een test af te nemen en melding te doen bij de GGD.

Hiermee sluiten we een periode af waarin we als Coronateam binnen ORO altijd datgene hebben willen besluiten wat het beste is voor onze cliënten en medewerkers, vanuit de regelgeving van de overheid en onze brancheorganisaties. We hebben de vertaling van beleid naar ORO-beleid met veel zorgzaamheid en zorgvuldigheid uitgezet. We willen iedereen bedanken voor het gestelde vertrouwen en medewerking en willen graag afsluiten met een laatste oproep:

Infectiepreventie blijft belangrijk in ons werk met (kwetsbare) mensen. Gebruik in je dagelijks werk je gezonde verstand. Werk met plezier en met inachtneming van een goede hygiëne. Daarmee dragen we samen bij aan gelukkige cliënten, vrijwilligers en medewerkers.

Het Coronateam van ORO
21 maart 2023

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud