Ervaringsdeskundige Marco bezoekt ministerie in Den Haag

Waar zouden we zijn zonder de trein?

Op dinsdag 4 juni was het dan zover. Ervaringsdeskundige Marco van cliëntburo STERK van ORO gaat op weg naar Den Haag. Marco maakte er een verslag van!

“Om 07.15 stond ik klaar op het station in Helmond. Mijn coach was in Deurne opgestapt en samen reisden we verder naar Den Haag. In Tilburg kwamen andere ervaringsdeskundigen en coaches en de coördinator van het consortium erbij.

Op naar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waar we na identiteitscontrole een pasje kregen en naar binnen mochten. Daar kregen we een kopje thee of koffie totdat we naar de 15e verdieping gaan. We nemen in de spreekkamer plaats; de ervaringsdeskundigen aan de tafel en de coaches eromheen.

Ik had een kletspot meegenomen met vragen over  het thema vervoer. Deze heb ik overhandigd aan de beleidsmedewerkers en aan de directeur van de VGN.

Van 10.00 tot 11.45 uur hebben we met hen gesproken over het vervoer en welke problemen wij ervaren. Het was een goed gesprek!”

Pauze

“Daarna gingen we naar de 4e verdieping waar we een heerlijke lunch mochten uitkiezen. Er was nog iemand die een heel betoog hield over het klimaat, maar dat was voor mij niet te volgen.

Na de lunch gingen we naar de 5e verdieping waar demissionair minister Conny Helder ons had uitgenodigd. Zij wilde graag met ons op de foto. We hebben haar kantoor gezien en even gepraat.

Voor de volgende activiteit moesten we onze pasjes weer inleveren en gingen we door Den Haag naar de Tweede Kamer. Daar werden we eerst gefouilleerd en de dames met hakken moesten hun schoenen uitdoen. Ook de riemen moesten af voordat we door het detectiepoortje konden.

Heel zachtjes mochten we naar boven om het vragenuurtje bij te wonen. Dat ging over pulsvissen. Mooi om te zien hoe men de voor- en tegenargumenten bespraken. Er werd zelfs iemand de mond gesnoerd door de microfoon uit te zetten.”

Terug naar huis

“Om 15.10 uur namen we de trein terug naar huis. Eerst richting Utrecht, omdat er een wisselstoring was. In Utrecht maakten we de overstap naar de trein richting Venlo. Deze trein kwam alleen niet verder dan Culemborg. De trein was namelijk kapot! We konden uitstappen in Culemborg om daar de trein naar Eindhoven te pakken. Dat betekende weer een half uur wachten. Eenmaal in de trein bleek deze niet verder te gaan dan Geldermalsen. Daar weer gewacht tot we naar Den Bosch konden. In Den Bosch weer een half uur wachttijd voor de trein naar Eindhoven. Eenmaal op weg naar Helmond begon de trein wéér langzamer te rijden…. oh nee he?!

Het bleken gelukkig twee goederentreinen te zijn die voorrang hadden. Om 18.59 uur zette ik eindelijk weer voeten op Helmondse bodem.

Ja,ja…..waar zouden we zijn zonder de trein? (op tijd)

Al met al heb ik een leuke en leerzame dag gehad. We hopen snel op een vervolg!”

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud