ORO ORO
Lees Voor

Hoge Hees

Schoolstraat 25, 5741 CT Beek en Donk

Hoge Hees is een moderne woonvoorziening op een steenworp afstand van het centrum van Beek en Donk. Verspreid over twee woongroepen en zeventien appartementen wonen er 29 mensen met diverse zorgvragen.

Woongroepen

Hoge Hees heeft twee kleine woongroepen. De eerste groep is gericht op de intensieve zorg- en begeleidingsvraag van ernstig meervoudig beperkte cliënten. Elke cliënt heeft een eigen slaapkamer, maar het sociale leven speelt zich af in de warme, sfeervolle huiskamer. Hier eten bewoners samen en voelen ze zich thuis. Er is optimaal oog voor de kleine, veelal non-verbale signalen van de bewoners.

De tweede woongroep richt zich op de ouder wordende bewoner bij wie de zorgvraag langzaam toeneemt. Begeleiding is hier altijd in de buurt. Bewoners vinden hier een rustige en geborgen omgeving waarin ze zich prettig en veilig voelen.

Appartementen

Zeventien cliënten wonen in een appartement waar ze zo zelfstandig mogelijk wonen. Elk appartement heeft naast een woonkamer ook een keuken, slaapkamer en badkamer. Bewoners krijgen hulp als daar behoefte aan is. Soms is die hulp vrij beperkt, soms doen zij meer dingen samen met de begeleiding.

Ondanks de eigen woonplek, bevorderen we het meedoen aan sociale activiteiten. Bewoners kunnen ook samen eten, een spelletje doen of koffiedrinken in de gezamenlijke ontmoetingsruimte. In de appartementen wonen zowel (jong)volwassenen als oudere cliënten.

Verbinding

De bewoners van Hoge Hees zijn bekende gezichten in Beek en Donk. Dagelijks zijn er bewoners die, al dan niet samen met begeleiders, boodschappen doen, naar de kapper gaan of een activiteit in het dorpshart bezoeken. Daar waar mogelijk zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de mensen in Beek en Donk.

De Hoge Hees Snoezelen

Bekijk meer van onze mogelijkheden op het gebied van wonen en slapen: fijn wonen en rustig slapen.

Heb je een vraag over zorg?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

    Copyright © 2021 ORO
    Skip to content