De Bleek

WELKOM BIJ DE BLEEK

In Beek en Donk, aan de Donkse brug over de Zuid Willemsvaart, staat het appartementencomplex de Bleek. Op loopafstand van het centrum van het dorp wonen hier 26 bewoners, tussen de 20 en 85 jaar. In een eigen appartement met badkamer en keuken, een studio of in een groepswoning.

Bij de groepswoning op de begane grond, waar zes mensen wonen, zijn twee badkamers. De bewoners hebben daar een gezamenlijke woonkamer met keuken. De bewoners van de appartementen maken ook gebruik van een ontmoetingsruimte waar ze samen -kunnen- eten, koffie drinken of kletsen.

De grote en groene binnentuin is in de zomer dé plek waar bewoners gezellig buiten zitten en koffie drinken. Hier wordt gevoetbald, spelen ze jeu-de-boules en er staat een schommel. Er is een slaapdienst en een lift aanwezig.

  • Type woning: Groepswonen, Appartementen & Studio's
  • Aantal bewoners: 26

Adres: Bosscheweg 6, 5741 SX Beek en Donk

Plan je route
Woonlocatie 'De Bleek' Beek en Donk

OVER DE BLEEK

In de woongroepen is de begeleiding gericht op de verzorging en op sfeerbeleving. Er heerst een rustige, huiselijke sfeer waarin bewoners zich fijn en veilig voelen. De begeleiding is hier altijd in de buurt.

Bij de bewoners van de appartementen en studio’s vindt de begeleiding zoveel mogelijk plaats ‘met de handen op de rug’. Er wordt daarbij goed gekeken naar wat bewoners zelf kunnen, waar ze sturing en wat extra hulp nodig hebben en wat eventueel moet worden overgenomen.

De bewoners van de groepswoning eten samen. Bewoners van de appartementen die willen, kunnen samen eten in de ontmoetingsruimte. Maar wil je liever in je eigen appartement zelf koken en eten? Of wil je dat graag een paar dagen in de week? Allemaal prima! Jij beslist zelf wat je leuk vindt.

Een gelukkig leven staat centraal in de begeleiding. Ben je gelukkig met het werk of de dagbesteding die je doet, heb je leuke hobby’s, hoe gaat het met het leggen van sociale contacten? Al dat soort zaken wordt individueel besproken met de bewoners. Daarnaast hebben sommige bewoners behoefte aan het helpen met het structureren van hun dag en/of hun huishouding.

OVER DE BEWONERS

De bewoners van de Bleek werken overdag of ze hebben dagbesteding. Een aantal bewoners is overdag thuis.

In de avonduren en in de weekends hebben verschillende bewoners hun eigen activiteiten. Ze gaan naar de dansles, het muziekgezelschap Nooit Gedacht, naar een sportclub of naar vrienden of familie. Bezoekvrijwilligers gaan er soms op uit met individuele bewoners. Ook komt er een avond in de week een vrijwilliger die, met de bewoners die dat willen, een spelletje speelt.

De diversiteit aan bewoners maakt van de Bleek een woonplek waar geen dag hetzelfde is, waar iedereen gewaardeerd en gerespecteerd wordt en waar het individuele geluk van elke bewoner centraal staat.

Beter lezen en schrijven

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud