Den Dries

WELKOM BIJ DEN DRIES

In de Binnenstad-Oost, aan de rand van het Helmondse stadscentrum, ligt het fraaie appartementengebouw Den Dries. De gemiddelde leeftijd van de bewoners ligt er rond de 65 jaar.

Er zijn zestien appartementen waar bewoners zo zelfstandig mogelijk wonen. Daarnaast zijn er twee woongroepen van vijf bewoners. De groepswoningen hebben een eigen slaapkamer met badkamer. Ook heeft elke woongroep een eigen huiskamer. Centraal punt van Den Dries is de grote ontmoetingsruimte op de begane grond, die bedoeld is voor alle bewoners. Er is een lift aanwezig.

  • Type woning: Groepswonen, Appartementen & Studio's
  • Aantal bewoners: 26

Adres: Hamsterstraat 52, 5701 TJ Helmond

Plan je route
Den Dries - Helmond

OVER DEN DRIES

Gelukkige bewoners! Dát staat centraal bij de begeleiders die dagelijks -én ’s nachts- paraat staan voor de bewoners. Dat zie je en dat voel je. Samen met een groot aantal vrijwilligers zorgen ze ervoor dat er voor de bewoners die dat willen, altijd wel wat te doen is.

Omdat de meeste mensen in Den Dries al wat ouder zijn, is er ook overdag de nodige actie. Sommige bewoners gaan naar het werk of de dagbesteding, maar veel zijn er ook thuis. Ze helpen mee met de dagelijkse werkzaamheden, zoals het bijhouden van de tuin en het scheiden van het afval. Sommige bewoners zitten graag in hun appartement, anderen zoeken de gezelligheid van de ontmoetingsruimte op. Zeker in het weekend is daar van alles te doen. Om bewoners wat extra aandacht te kunnen geven zijn er in de weekenden extra diensten ingeroosterd.

Eten doen de bewoners van de woongroepen gezamenlijk. De mensen die in een appartement wonen, kunnen samen eten in de ontmoetingsruimte. Maar ze kunnen ook zelf koken in hun appartement, waar ze een eigen keuken hebben. Boodschappen doen ze vaak zelf, soms met de begeleiding. De supermarkt is in de buurt, wandelen naar het centrum is ook een geliefde activiteit.

OVER DE BEWONERS

De bewoners van Den Dries kennen elkaar. Ze hebben een fijne woonplek. Dicht tegen het centrum, maar ook met de rust van de grote tuin die ligt in de schaduw van de oude St. Jozefkerk. Bewoners zitten er graag. Zeker in de zomer. Dan wordt er ook altijd een vakantieweek georganiseerd met uitstapjes en leuke activiteiten zoals een campingdag in de tuin van Den Dries.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud